Mültecilere online üniversite eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Mültecilere online üniversite eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 16:44

Yaşar Üniversitesi, mültecilere ücretsiz yükseköğrenim imkanı sağlamak için Almanya’da bir sosyal sorumluluk girişimi olarak ortaya çıkan ve yaklaşık 2 bin öğrenciye ulaşan Kiron ile işbirliği anlaşması imzaladı.

Haberin Devamı

DÜNYANIN neresinde olursa olsun, mültecilere uzaktan eğitim ile üniversite derslerine erişim imkânı sunan Kiron ile yapılan işbirliğiyle, dünyanın birçok üniversitesinin online derslerle katkı sağladığı bir havuzdan Türkiye’deki kayıtlı Suriyeliler ve sığınmacılar ders alabilecek. Yaşar Üniversitesi de uzaktan eğitimle başta Türkçe olmak üzere çeşitli derslerini mültecilere açacak.

Mültecilere online üniversite eğitimi

42 BİNDEN FAZLA GENÇ EĞİTİM ALACAK

İnternet üzerinden çevrim içi dersler sunarak eğitim veren ve mülteci üniversitesi olarak bilinen Kiron Açık Yüksek Eğitim Platformu, Almanya’da sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden bir grup genç girişimcinin, yüksek eğitime ulaşması neredeyse imkansız olan mültecilerin eğitim alabilmesi için başlattıkları bir proje. Kiron Platformu’nda 2 binden fazla öğrenci, Almanya, Fransa, Türkiye ve Ürdün’de 30’a yakın üniversitenin ve eğitim kurumunun akademik ortaklıkları sayesinde tamamen ücretsiz lisans eğitimi veriliyor. Öğrencilere bilgisayar gibi eğitim araç gereci de temin edilen proje kapsamında, 42 binden fazla genç eğitim alabiliyor.
Bu kapsamda Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampusunda bir araya gelen iki kurum yetkilileri sürekli eğitim merkezi kapsamında bir sertifika programı tasarlamayı kararlaştırdı. Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ile Kiron Kurucusu ve Genel Direktörü Markus Kressler işbirliği protokolünü imzaladı.

Haberin Devamı

TÜRKÇE DE ÖĞRENECEKLER

Bu protokolle, dünyanın birçok üniversitesinin online derslerle katkı sağladığı bir havuzdan Türkiye’deki kayıtlı Suriyeliler ve sığınmacılar ders alabilecek. Yaşar Üniversitesi, Açık ve Uzaktan Öğrenme Merkezinde hazırladığı çeşitli dersleri, uzaktan eğitimle mültecilere açacak. Yabancılara uzaktan online eğitimle Türkçe öğretmek için tasarlanan ders içerikleri de bu işbirliği kapsamında sığınmacıların kullanımına açılacak. Böylece Türkiye’deki yüksek eğitim çağındaki 300 bin genç Suriyelinin yanı sıra diğer sığınmacılar da uzaktan eğitimle Türkçe öğrenme şansı bulacak. Yaşar Üniversitesi, Sürekli Eğitim Merkezi aracılığıyla da programı başarıyla tamamlayanlara sertifika verecek. Programa, Yaşar Üniversitesi UNESCO uluslararası göç kürsüsü akademik ve idari destek verecek.

Haberin Devamı

MİLYONLARCA MÜLTECİ EĞİTİM ALABİLECEK

Dünyada mültecilerin yüzde 1’den azının, yükseköğretime erişim hakkı bulabildiğini belirten Markus Kressler, “Kiron, herkesin potansiyellerini yerine getirme ve eğitim yoluyla yaşam beklentilerini iyileştirme hakkına sahip olduğuna inancıyla ortaya çıktı” dedi. Mültecilerin eğitim erişiminde karşılaştıkları engellerin üstesinden gelebilmek için çalıştıklarını söyleyen Kressler, “Vizyonumuz, dünya çapında milyonlarca mülteciye, ücretsiz olarak akredite bir üniversite eğitimi alıp mezun olma fırsatı sağlamak” dedi.

EĞİTİM EN TEMEL HAK

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ise eğitimin en temel insan hakkı olduğu söyledi. “Üniversitemizde, Uluslararası Göç konusunun ele alındığı UNESCO kürsüsü bulunuyor” diyen Prof. Dinçer, şöyle konuştu: “Türkiye’de bu alanda çalışma yapan ilk ve tek olan kürsü. Türkiye, göçmen ve sığınmacılara her zaman kapılarını açarak dünyaya örnek insani bir yaklaşım sergiliyor. Biz, UNESCO kürsümüz ile göç temalı çalışmalar yürütürken insan odaklı bir yaklaşımla kalkınma ve refahın sağlanmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz. Sosyal sorumluluk bilinciyle eğitim hakkına herkesin ulaşması için çalışıyoruz. Bu işbirliği de bu bakımdan çok önemli.”

BAKMADAN GEÇME!