Mühendislik fakültesine yeni dekan

Güncelleme Tarihi:

Mühendislik fakültesine yeni dekan
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2019 15:53

SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ayhan görevini Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Alp’e devretti.

Haberin Devamı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Osman Ayhan, düzenlenen törenle görevini SAÜ Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Alp’e devretti. Programda konuşan rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, Prof. Dr. Ali Osman Ayhan’a teşekkür etti. Mühendislik fakültesinde gerçekleştirilen devir teslim törenine üniversitenin Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Prof. Dr. Temel Gürdal, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Kahraman, bölüm başkanları, öğretim üyeleri ile fakülte personelleri de katıldı.

‘ASLİ GÖREVİMİZ AKADEMİSYENLİK’
SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan devir teslim töreninde şöyle konuştu:
“Mühendislik fakültesinin aktif katkısı olmadan hiçbir şey yapılamaz. Özellikle araştırma alanını taşıyacak ana fakültelerimizden biri. Yaklaşık yedi aydır dekanlık görevini büyük bir özveriyle yürüten Ali Osman hocamız, bölümlerin desteğini alarak eğitim ve araştırma çalıştayları düzenledi. Eğitimde kalitenin artırılmasını, sektör derslerinin devreye sokulmasını, proje fikirlerinin ortaya çıkarılmasını ve projelendirilmesini temin etti. Fakültenin idari süreçlerini de gözden geçiren ve sistematize eden hocamıza teşekkür ederiz. Asli görevimiz akademisyenlik. Ali Osman hocanın her alandaki katkısını en yüksek düzeyde sürdüreceğinden şüphemiz yok. Ahmet Alp hocamız bayrağı devraldı. Değişen dünyada yenilenme ve iyileştirme çabaları devam etmeli. Hocamız bu işin hakkını verecek.”

Haberin Devamı

7 AY GÖREV YAPTI
Fakültenin öğretim üyeleri, bölüm başkanları ve idari personeline desteklerinden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Ali Osman Ayhan ise şunları söyledi:
“Hocalarımızın ve rektörlüğümüzün desteği her zaman yanımızdaydı. Yaklaşık yedi aylık görevim boyunca üniversitemizin hedefleri doğrultusunda fakülte olarak yol almaya çalıştık. Rektörümüzden dekanlığımın vekâlet süresiyle sınırlı kalmasını istemiştim. Ama benim görev anlayışım son dakikaya kadar ilk gün heyecanıyla çalışmayı gerektirdiğinden, devir teslim törenini yaptığımız şu ana kadar gayretlerimi sürdürdüm. Ahmet hocamı desteklemek fakültemizin bir öğretim üyesi olarak zaten benim görevim. Ama tecrübelerimden de istifade etmek ihtiyacı olursa istediği zaman hocamızın emrindeyim.”

Haberin Devamı

'HEYECANLA DEVAM ETTİRECEĞİM'
Devraldığı görevi heyecanla devam ettireceğini söyleyen Prof. Dr. Ahmet Alp de, “Ali Osman hocamdan devraldığım görevi onda gözlemlediğim heyecan ve etkinlikte devam ettirme gayreti içinde olacağım. Elbette hocamın tecrübelerinden, akademisyen ve çalışanlarımızdan faydalanacağım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!