Mucit öğrenciler eserlerini sergiledi

Güncelleme Tarihi:

Mucit öğrenciler eserlerini sergiledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2007 09:46

Haberin Devamı

TED Kayseri Vakfı Okulları, kuruluşunun 40. yılında ‘Bilim Şenliği’ düzenledi. Öğrencilerin yaptıkları 50 çalışmanın sergilendiği şenlikte, sağlıklı cep telefonu kullanma, engelliler için deprem alarmı ve pilsiz el feneri ilgi gördü.

Kayseri Park Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilen 6'ncı Bilim Şenliği'nde, TED Özel ilkögretim okulu ve lisesinin öğrencileri yıl boyunca hazırladıkları çalışmaları sergiledi. Öğrencilerin fizik, matematik, kimya ve sosyal bilimler dallarında yaptıkları 50 çalışma, büyük ilgi gördü.

Lise ikinci sınıf öğrencisi Figen İlhan (16), cep telefonunun çaldığı anda yaydığı elektromanyetik dalgaları, telefona taktığı uyarıcı ve elektromanyetik dalga kırıcı sensörle engelleme projesiyle dikkat çekti.
İlköğretim okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Ceren Özçelik ise, işitme ve görme engellileri uyarmak için, metal, tahta, mıknatıs ve iletken tel kullanarak deprem alarmı yaptı.

Haberin Devamı

Lise 2'nci sınıf öğrencisi Tolgahan Bozdoğan'ın yaptığı pilsiz el feneri de ilgi gördü. El fenerinin, mıknatısın bobin içindeki yatay hareketi sonucu enerjiyi açığa çıkarmasıyla çalıştığını belirten Bozdoğan, açığa çıkan enerjinin kondansör yardımıyla fenerde bulunan ampule ulaştığını ve pile ihtiyaç duymadan ışık elde ettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!