Moleküler gastronominin ‘mimarı’ İstanbul’a geliyor

Güncelleme Tarihi:

Moleküler gastronominin ‘mimarı’ İstanbul’a geliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2019 17:29

İstanbul’da bir vakıf üniversitesi 10’uncu yıl etkinlikleri kapsamında, moleküler gastronomi kavramının mimarı olarak bilinen Prof. Hervé This’i ağırlayacak. ‘Nota Nota Pişirmek’ adlı programda; yeni nesil moleküler gastronomi teknikleri, uygulamalı olarak öğrenciler ve sektörün ilgilileriyle paylaşılacak.

Haberin Devamı

Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Bölümü, moleküler gastronomi kavramının mimarı olarak bilinen Fransız bilim insanı Prof. Hervé This’i özel bir programla İstanbul’da ağırlayacak. Üniversitenin 10’uncu yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenecek ‘Nota Nota Pişirmek’, yeni nesil moleküler gastronomi teknikleri uygulamalı olarak öğrenciler ve sektörün ilgilileriyle paylaşılacak. 11 Nisan’da Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy Kampüsü’nde düzenlenecek programda Hervé This, izleyiciler için özel bir gastroshow da sunacak. Özyeğin Üniversitesi’nde açılacak olan Gastronomi ve Tasarım Yüksek Lisans Programı ile ilgili detaylar da paylaşılacak.

HERVÉ THIS KİMDİR?
Paris Ulusal Tarım Bilimi ve Araştırma Enstitüsü (INRA) Üyesi ve Fransız Bilim Akademisi Yemek Bilimi ve Kültürü Bölümü Akademik Direktörü Prof. Hervé This, gastronomiye getirdiği yenilikçi yaklaşımlar ve kimyasal bileşenleri kullandığı yeni nesil yemek pişirme yöntemleriyle tanınıyor. Prof. Hervé This’in çalışmalarına göre yeni nesil pişirme yöntemleri ve kimyasal bileşenlerin mutfakta kullanılması, ürünlerin nakliye sürecinde meydana gelen gıda bozulmalarını engelleyeceği gibi, gıdanın ‘çiftlikten çatala olan yolculuğu’ sırasında oluşacak yiyecek israfını da önleyebilir. Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün ev sahipliğinde düzenlenecek etkinlik, 11 Nisan’da başlayacak.

BAKMADAN GEÇME!