Mobil telefonlarda da Gmail

Güncelleme Tarihi:

Mobil telefonlarda da Gmail
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2007 18:00

Google, Türk mobil telefon kullanıcılarının telefonlarına yükleyebilecekleri Gmail mobil uygulamasını başlattı.

Gmail’in mobil uygulaması, Gmail kullanıcılarının e-postalarına istedikleri zamanda ve yerde ulaşabilmelerini tamamen yeni bir yolla sağlıyor. 2005 yılında kullanıma sunulan mobil web tarayıcısıyla bağlanılabilen mevcut servisle kıyaslandığında geliştirilmiş yeni sürüm ile çok daha hızlı ve rahat şekilde e-postalara ulaşılabiliyor ve kullanıcılara Gmail’in masaüstü arayüzüne yakın bir ortam sunuluyor.

 

Google, EMEA Bölgesi Pazarlama Müdürü Yonca Dervişoğlu Brunini’ye göre, mobil telefonlarda kullanılan Gmail kullanıcıların bilgilerine istedikleri zaman ve istedikleri yerden ulaşmaları için büyük esneklik sağlıyor. “Gmail mobil uygulaması kullanıcılarımıza daha fazla özgürlük ve özel ya da profesyonel çevreleriyle iletişim kurmak için daha fazla seçenek veriyor. Aynı zamanda kullanıcılar gönderdikleri ya da aldıkları e-posta bilgilerine hareket halindeyken ulaşabiliyor. Nerede olduğunuz ya da hangi cihaza sahip olduğunuz önemli değil, daima e-postalarınızı kontrol edebiliyorsunuz.”

 

 Mobil telefonlardan ulaşılabilen Gmail, kullanıcının web tabanlı Gmail hesabı ile tamamen uyumlu. E-postaları okumak, cevaplamak, arşivlemek ve aramak son derece basit. Fotoğraflar, PDF ve metin dosyaları gibi eklentileri görüntülemek mümkün. Kullanıcılar arama menüsüne girip, arama konusunu yazarak saniyeler içinde Gmail arşivlerine erişebilecek. Uygulama ücretsiz* ve kullanıcılar Gmail hesaplarına mobil telefonlardan ulaşırken reklâmlarla karşılaşmayacak.

 

Gmail’in mobil uygulamasının bütün özelliklerinden faydalanabilmek için Java yüklü bir telefonla data servislerine erişim gerekiyor. Türkiye’de bu özelliklere sahip telefonu olan kullanıcılar, telefonlarındanhttp://gmail.com/app adresine girerek, uygulamayı yükleyebilirler.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!