Milli sporcular için YKS tercih zamanı

Güncelleme Tarihi:

Milli sporcular için YKS tercih zamanı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2018 11:48

Binlerce adayın merakla beklediği YKS tercih sonuçları 31 Ağustos’ta gece yarısı açıklandı. Sıra milli sporcuların tercihlerinde. Spor dallarında yetenekli ve başarılı adaylar için ise tercih dönemi başladı. Milli sporcular 31 Ağustos-7 Eylül arasında tercih yapabilir.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçları açıklandı. Binlerce aday yerleştirme sonuçlarını öğrenirken, milli sporcular için de tercih dönemi başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nden (ÖSYM) yapılan açıklamaya göre, milli sporcular için tercihler 31 Ağustos-7 Eylül arasında. Tercihler https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerle yapılacak. Adayların en fazla sekiz tercih hakkı bulunuyor. İşte ÖSYM’nin açıklaması:

SEKİZ TERCİH HAKKI
“2018-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzu’nun 7.4 maddesine göre spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar için spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemi için başvurular, 31 Ağustos 2018 – 7 Eylül tarihleri arasında yapılacak. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda bireysel olarak yapılacak tercihler işleme alınacak. Tercih işlemi, 7 Eylül saat 23.59’da sona erecek. Başvuruları ÖSYM tarafından kabul edilen adaylar, tercihlerini belirtilen tarihler arasında ÖSYM’nin; https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapabilecekler. Adayların en fazla sekiz tercih hakkı bulunuyor. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyenler tercih süresi içinde değiştirebilecekler.”

Haberin Devamı

2018-MİLLİ SPORCULAR KONTENJAN LİSTESİ VE KOŞULLAR

 

BAKMADAN GEÇME!