Milli Eğitim Müdürü’nden ‘eğitim yap-boz oldu’ eleştirilerine cevap: Üretmek için değişim şart

Güncelleme Tarihi:

Milli Eğitim Müdürü’nden ‘eğitim yap-boz oldu’ eleştirilerine cevap: Üretmek için değişim şart
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2015 13:48

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, “Bakanlık her yıl yenilikler yapıyor. Ancak ‘Eğitim yap-boz oldu’ diye eleştirilere maruz kalıyor. Üretmek için, yenilik yapmak için değişimler yaşamamız şart” dedi.

Haberin Devamı

Doğa Koleji’nin, üniversitedeki MBA eğitimini lise düzeyinde uyguladığı t-MBA Eğitim Modeli’nin öğrencilerinin yaptığı 8’nci t-MBA Zirvesi’ne katılan Müdür Muammer Yıldız, şunları söyledi:
“Bugünün dünyasında iyi örneklere ihtiyaç var. Bu ve bunun gibi sosyal sorumluluk projelerinde çocuklarla gurur duyuyoruz. Bugünün dünyasında çocuklar akıllı telefon ile dijital çağda yaşıyor. Öğrenme ortamı değişti. Çocuklar teknolojiyi daha iyi kullanıyor. Öğretmenler, veliler olarak çocuklara bu anlamda muhtacız. Bizden daha iyi bilen çocuklarımız var. ‘Bu işi nasıl daha iyi yapacağız?’ diyor ve işimizin Milli Eğitim olarak zor olduğunu biliyoruz. Bakanlık her yıl yenilikler yapıyor. Ancak ‘Eğitim yap-boz oldu’ diye eleştirilere maruz kalıyor. Üretmek için, yenilik yapmak için değişimler yapmamız gerekiyor.”

Haberin Devamı

Eğitim sadece dört duvar arasında değil

Yıldız, “Öğrencilerle iç içe olduğumda çok keyif alıyorum. 2 milyon öğrenci, 6 bin okulumuz var. Onlarla birarada olma imkanım yok, ama sosyal medya üzerinden çocuklarla, öğrencilerle iletişim kurmayı çok seviyorum. Bugünün çocukları, gençler neredeyse, benim de orada olmam gerekiyor. Ulaşılabilir olmak önemli. İl Milli Eğitim Müdürü olarak sorulara sosyal medyada yanıt verebiliyorum. Eğitim ortamı olarak sosyal medyayı kullanıyoruz. Eğitim sadece dört duvar arasında değil. Bunun için mücadele veriyorum” dedi.

Çalışmakla zevk almak birarada olursa başarı gelir

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan zirvede konuşan Türkiye Bilişim Vakfı Derneği Başkanı Faruk Eczacıbaşı ise gençlere başarının ipuçları için tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi:
“Yurtdışı deneyimi farklı kültürleri tanımak için çok önemli. Hayat devamlı öğrenme süreci. Birlikte çalıştığımız insanların sürekli öğrenme isteği içinde olmaları gerektiğini düşünüyorum. Meraklı alternatiflere açık, öğrenme hevesi olan, kendine ve başkasına saygılı kişilerin bizlerle çalışması önemli. Gençlerin kesinlikle kendilerine saygı duymaları ve güvenmeleri gerekiyor. Bunun için saygıyı hak etmek için çalışmaları lazım. Çalışmakla zevk almak birarada olduğunda başarı geliyor. Kendi başına bu iş yürümüyor, ilgi alanınızla yaptığınız işi birbiri ile senkronize ettiğinizde başarılı oluyorsunuz.”

Haberin Devamı

Rakiplerinizden nefret etmeyin, rekabetçi olun

Doğa Koleji’nin kurucusu Fethi Şimşek de, “Öğrencilerin bu enerjisi millete, topluma çok şey katacak. Bu sayede ayakta duruyoruz. İşletme yönetimini gençlere nasıl aktarırız, derken bugün bu modeli dünyaya satıyoruz. 50 ülkenin öğrencileri Türk öğrencileri ile birlikte bu sistemi kullanıyor. Doğa markasının gerçek sahibi öğrenciler. Rekabetçi, yenilikçi olarak çalışmalarını sürdürüyor. Toplum rekabet ile nefreti karıştırıyor. Rekabetçi olun ama asla birbirinizden nefret etmeyin. Rakipler birbirini geliştirir. Rekabet içinde gerekli donanım ve vizyonun olması gerekiyor.” dedi.

Başarı öyküleri liselilerle paylaşılıyor

Haberin Devamı

Eğitim alanında Doğa Kolejine özgün t-MBA (teenager MBA) Eğitim Modeli, işletme yüksek lisans programının liseye indirgenmiş halini içeriyor. t-MBA eğitim modeli ile öğrencilerin geleceğin liderleri olarak yetiştirilmesi hedefleniyor. Türkiye’den çıkan ve dünyaya yayılan model ABD’den Rusya’ya, Azerbaycan’dan Brezilya’ya birçok ülkede 1300 okulda uygulanıyor. Türkiye’de Doğa Koleji liselerinde uygulanan model, öğrenci meclisleri tarafından organize ediliyor. Öğrenci meclisleri uluslararası şirketlerin üst düzey yöneticilerine, beden dili eğitimi veriyor. Öğrenciler, sosyal sorumluluk projelerine katılıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!