Meslek Liselerinden ilk ihracat TIR’ı yola çıktı

Güncelleme Tarihi:

Meslek Liselerinden ilk ihracat TIR’ı yola çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2022 17:10

“Eğitim, istihdam, üretim, ihracat” prensibiyle devam eden Okul Sanayi İş birliği programı kapsamında Küçükçekmece Dr. Oktay Duran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi matbaa bölümü öğrencileri ürettikleri kağıt temizlik malzemelerini Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan SAS Premium Trading şirketine gönderdi. Temizlik malzemelerinin üretiminde 12 öğrenci çalıştı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl iç piyasaya 839 bin liralık satış yapan okul, 8 bin 721 Euro (158 bin lira) değerindeki 513 paket havlunun ihracatını yaparak, yurt dışına satış yapan ilk okul olma heyecanını yaşadı. İlk ihracat TIR’ı törenle uğurlandı.

Uğurlama törenine Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı katıldı. Bakan Özer tüm meslek liselerinin İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Sanayi Odası’nın hamiliğine geçtiğini duyururken, İstihdam Odaklı Okul Sektör İş Birliği kapsamında matbaa bölümü 12’nci sınıf öğrencisi  Abdullah Talha Kaşıkçı ve Pelin Uzunoğlu ile iki iş insanı arasında iş sözleşmesi imzalandı.

MESLEKİ EĞİTİMDE GÜZEL HİKAYELER VAR
Bakan Özer törende yaptığı konuşmada meslek liselerinin önemine vurgu yaparak şunları söyledi;

Haberin Devamı

Burada çok güzel bir başarı hikayesi var. Meslek liselerinde 74 patent, faydalı model tasarımın ticarileşmesini sağladık. Bugün ilk defa yurt dışına gidecek bir TIR’ın uğurlanması için bir aradayız. Yani artık mesleki eğitimde güzel hikayeler var, problemler geride kaldı. Bunların ortaya çıkmasının en önemli nedeni İstanbul Sanayi Odası ile birlikte atmış olduğumuz adımlar. İstanbul’daki tüm mesleki ve teknik Anadolu liselerini İstanbul Ticaret Odası  ve İstanbul Sanayi Odası’nın hamiliğine alıyoruz.

BEKLENTİMİZ YIL SONU 2 MİLYAR
Bir ülkenin kalkınması için beşeri kapasitesi ve üretim kapasitesi çok önemlidir. Beşeri sermayeyi  üretimle eşleştiremezseniz ateşli rekabetin olduğu dünyada diğer ülkelerle rekabet edebilmeniz mümkün değil. İşte bizler Milli Eğitim Bakanlığı olarak bir taraftan geleceğimizi inşa edecek olan gençlerimizin niteliğini arttırırken diğer taraftan onları üretimle, inovasyonla, girişimcilik kültürüyle yetiştirmeye büyük özen gösterdik. 2021 yılında meslek liselerimiz tüm Türkiye’de 1 milyar 162 milyonluk gelir elde ettiler. Üç yıl önce 100 milyonlardan bahsediyorduk.  2022 yılındaki hedefimiz 1 buçuk milyarlık bir gelir. 5 aylık gelirimiz 2021 yılındaki geliri yüzde 231 aşarak 560 milyona ulaştı. Bu durumda 2022 yılını 2 milyarın üzerinde bir gelirle kapatacağımıza inanıyorum.

BAKMADAN GEÇME!