Meslek liseleri kedi ve köpek maması üretecek

Güncelleme Tarihi:

Meslek liseleri kedi ve köpek maması üretecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2023 17:41

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 81 ilde meslek liselerinin içinde hayvan maması üretim tesisleri kurulacağını söyledi. İstanbul’da Sancaktepe Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Özer, “Meslek liselerimiz toplumsal bir duyarlılık göstererek öğrencilerimizle bu mamaların hayvanlara ulaşmasına destek verecekler” dedi.

Haberin Devamı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Sancaktepe Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kedi ve köpek maması üretim tesisi, kimya teknolojisi alanları ve yiyecek içecek alanı atölyesini ziyaret etti. Bakan Özer’e gıda atıklarını geri dönüştürerek kedi ve köpekler için mama yaptıklarını anlatan öğrenciler, bu mamaları sahipsiz kalan ve sokakta yaşayan canlar için deprem bölgesine gönderdiklerini söyledi.

Özer, kimya teknolojisi alanında ise dezenfektan ve kolonya üretimini yerinde inceledi. COVID-19 salgını döneminde de ihtiyaç duyulan ürünleri vatandaşlara ulaştıran Eyüp Sultan MTAL öğrencileri bu süreçte de deprem bölgesine yollamak üzere üretim yaptı.

YEMEK ATIKLARINDAN ÜRETİLECEK
Meslek liselerinin öğrencilerin yaparak öğrendiği okullar olduğunu belirten Özer, Bakanlığın verdiği desteklerle son yıllarda hem üretim kapasitelerinin hem de fikrî mülkiyet kapsamında alınan tescil sayısının arttığını söyledi. Yemek üretiminin meslek liseleri, öğretmenevleri, uygulama otellerinde yapıldığını belirten Özer şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Okul öncesi eğitim alan tüm öğrencilerimize ücretsiz yemek vermeye başladık ve böylece ücretsiz yemek kapasitesini 1,8 milyondan 5 milyona çıkardık. Mümkün olduğu kadar tüm öğrencilerimize ücretsiz yemek imkânını sunmak en büyük arzumuz ve bu yolda da adım adım ilerliyoruz. Yemek atıklarını değerlendirmek için de ilk olarak Konya’da bir meslek lisesinde gıda atıklarından hayvanlar için mama yapılması için makine üretildi. Ardından İstanbul’da bir başka meslek lisesine daha kurularak mama üretimi yapıldı. Amacımız 81 ilde hayvan maması üreten bu üretim hattının tüm okullarımıza kurulması ve öğrencilerimizi sadece insana değil; aynı zamanda çevresindeki hayvanlara da saygılı, onların ihtiyaçlarını karşılamaya duyarlı gençler yetiştirmek. Buradaki ilk üretimleri de deprem bölgesindeki hayvanlara il müdürlüklerimiz aracılığıyla ileteceğiz ve bu ayın sonuna kadar 81 ilde hayvan maması üretim tesislerini meslek liselerimizin içinde kuracağız. Meslek liselerimiz toplumsal bir duyarlılık göstererek öğrencilerimizle bu mamaların taşınmasına destek verecekler, hayvanlara mamaları ulaştıracaklar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!