Güncelleme Tarihi:
MEB'ten yapılan yazılı açıklamada, söz konusu kütüphanede otomasyon ve dijitalleştirme çalışmalarıyla elde edilen dijital verilerin, "e-kutuphane.meb.gov.tr" adresinden erişime açıldığı, kataloglama çalışması süren koleksiyonlara da "kutuphane.meb.gov.tr" adresinden ulaşılabileceği bildirildi.
Bakanlık merkez kütüphanesinin ve bakanlığın "z-kütüphaneleri"ndeki koleksiyonların da otomasyon sistemine taşınacağı belirtilen açıklamada, okul koleksiyonlarına da erişimin sağlanmasıyla hem ülke genelindeki öğrenci ve araştırmacıların kütüphane kaynaklarına ulaşmalarının sağlanacağı, hem de okuma etkinlikleriyle ilgili istatistiklerin elde edilebileceği belirtildi.
Ferit Ragıp Tuncor Kütüphanesi
Açıklamada ayrıca Ferit Ragıp Tuncor Kütüphanesi'nin özelliklerine de değinildi. Yayımlar Dairesi'nin eski çalışanı olan Ferit Ragıp Tuncor'un dağınık şekilde depolarda bulunan eserleri toparladığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Kütüphane, matbaanın ülkemize gelmesiyle basılmaya başlayan matbu eserlerin önemli bir kısmına; Daru't-Tıba'a, Matba'a-i Amire, Milli Matbaa, Devlet Matbaası, Milli Eğitim Basımevi, Milli Eğitim Yayınevi ve Milli Eğitim Yayınlarına ait eserlere sahip. Milli Eğitim Bakanlığının yayın arşivi niteliğindeki 30 bin eserden oluşan Türkçe Arşiv Eserler koleksiyonu ise eğitim tarihimiz açısından özel bir öneme sahip. Bugün arşiv kütüphanesinde 36 bin 500 civarı eser yer almakta. Bunların 6 bin 500 adedi Osmanlı Türkçesi ile yazılmış el yazması ve matbu eserlerden oluşuyor. Kütüphanede 20 bin civarında eser de açık raf sistemiyle okuyuculara hizmet veriyor"