MEBBİS personel bilgileri güncellendi

Güncelleme Tarihi:

MEBBİS personel bilgileri güncellendi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 09:13

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki personele dijital ortamda işlem yapma olanağı sunan MEBBİS sisteminin e-personel modülüne “Toplu Sözleşme Terfi Ekranı” eklendi.

Haberin Devamı

Geçen yıl kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklara ilişkin imzalanan 3. Dönem toplu sözleşme kararlarına göre; Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmet veren her düzeydeki personele dijital ortamda işlem yapma olanağı sunan MEBBİS sistemindeki e-personel modülü güncellendi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından toplu sözleşme terfisi ile ilgili yapılan yazılı açıklamada: “MEBBİS / e-Personel Modülü / Terfi İşlemleri menüsü altında 3.Dönem Toplu Sözleşme Terfisi Ekranı eklenmiştir. Bu ekrandan 3. Dönem toplu sözleşmesinin 28. maddesine göre 15 Ocak 2016’da terfi almaya hak kazanıp henüz terfisi yapılmayanlar için toplu terfi işlemi yapılabilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

3. Dönem toplu sözleşmede; 2005 yılından sonra göreve başlayan yaklaşık 1 milyon 200 bin kamu çalışanına ilave bir derece verilmesi kararlaştırılmıştı. Toplu sözleşme ile verilen ilave bir derece uygulaması Şubat 2016’da memurların maaşlarına yansıyacak.  Bir derece kazanılmış hak aylık derecesini yükseltecek, kadro derecesini değiştirmeyecek. Bir derece hem kazanılmış hak aylığını hem de emekliliğe esas derece ve kademesini arttıracak. Bir derece verilen personel, eğer kurumda aynı unvanlı ve aynı derece/kademede çalışan personel var ise zam farkını alır.  

Haberin Devamı

MEBBİS'E NASIL GİRİŞ YAPILIR?

MEBBİS’e giriş yapabilmek için öncelikle görev yapılan okul müdürlüğünden MEBBİS kullanıcı adı ve şifresi alınmalıdır. Sisteme sadece kullanıcı adı ve şifresi olanlar giriş yapabiliyor.  MEBBİS sistemine; mebbis.meb.gov.tr adresinden giriş yapılıyor. Teknolojinin sınırları zorladığı şu günlerde güvenlik açısından sisteme girerken dikkatli olunmalıdır. Ana sayfada yer alan MEBBİS kullanıcı girişi, kullanıcı adı ve şifrenin yanı sıra doğrulama kodu da istiyor. Tüm bilgiler girildikten sonra sisteme giriş sağlanıyor ve tüm işlemler dijital ortamda gerçekleştirilebiliyor.

MEBBİS uygulamasında; Devlet Kurumları, Özel Eğitim ve Özel Öğretim, Personel İşlemleri, Ölçme Değerlendirme, Mali Takip Modülleri, Diğer Projeler, Kurum Listesi başlıklarının bulunduğu ana modüller yer alıyor. Bu modüller haricinde MEBBİS’te; MEB Yardım Masası, TEFBİS, Merkezi Sistem Sınavları Ücret Tahakkuk Programı, Doküman Yönetim Sistemi, e-Sınav İşlemleri Modülü, e-Akademi: Uzaktan eğitim Sistemi, Okul Yönetim Bilgi Sistemleri vb. modüller bulunuyor.

BAKMADAN GEÇME!