MEBBİS Nedir? MEBBİS'e Nasıl giriş yapılır?

Güncelleme Tarihi:

MEBBİS Nedir MEBBİSe Nasıl giriş yapılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 03:23

Öğrencilerden velilere, öğretmenlerden müdürlere kadar eğitim sisteminin içinde yer alan ve eğitim sektör içerisinde bulunan herkes tarafından sıkça ifade edilen MEBBİS nedir? Nasıl giriş yapılır? Milli Eğitim Bakanlığı’nın sunduğu elektronik hizmetlerinin bütününe verilen isim olan MEBBİS hakkında merak ettiklerinizi haberimizin içeriğinde bulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Eğitim sektörünü çok yakından ilgilendiren MEBBİS, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan öğretmeninden müdürüne, yöneticisinden uzmanına kadar herkesin tüm bilgilerini elektronik ortamda tutmasına olanak sağlıyor. Son dönemlerde sıkça duyulan bir sözcük olan ve MEB’in internet üzerinden sunulan hizmetlerin tamamı MEBBİS olarak adlandırılıyor.

Hizmetler online sunuluyor

Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri’nin kısaltması olarak kullanılan MEBBİS, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sunduğu elektronik hizmetlerinin bütününe verilen isimdir. e-Okul başta olmak üzere e-Akademi, Halk Eğitim, Açık Öğretim Kurumları, e-Yurt, e-Taşınır gibi birçok hizmet internet üzerinden MEBBİS aracılığıyla kullanıcılara ulaştırılıyor.

Digital ortamda işlem yapma imkanı

Bakanlığın MEBBİS uygulamaları sayesinde eğitim alanında hizmet veren her düzeydeki personeli (yönetici, müdür, öğretmen vb.), kendilerini ilgilendiren modüller vasıtasıyla digital ortamda işlem yapma olanağına sahip oluyor.

Haberin Devamı

MEBBİS uygulaması içerisinde; MEB Yardım Masası, TEFBİS, Merkezi Sistem Sınavları Ücret Tahakkuk Programı, Doküman Yönetim Sistemi, e-Sınav İşlemleri Modülü, e-Akademi: Uzaktan eğitim Sistemi, Okul Yönetim Bilgi Sistemleri vb. modüller yer alıyor.

MEBBİS içerisinde yer alan ana modüller şunlardan oluşuyor:

- Devlet Kurumları

- Özel Eğitim ve Özel Öğretim

- Personel İşlemleri

- Ölçme Değerlendirme

- Mali Takip Modülleri

- Diğer Projeler

- Kurum Listesi

MEBBİS'e nasıl giriş yapılır?

MEBBİS’e giriş yapabilmek için öncelikle görev yapılan okul müdürlüğünden MEBBİS kullanıcı adı ve şifresi alınmalıdır. Sisteme sadece kullanıcı adı ve şifresi olanlar giriş yapabiliyor.  MEBBİS sistemine; mebbis.meb.gov.tr adresinden giriş yapılıyor. Teknolojinin sınırları zorladığı şu günlerde güvenlik açısından sisteme girerken dikkatli olunmalıdır. Anasayfada yer alan MEBBİS kullanıcı girişi, kullanıcı adı ve şifrenin yanı sıra doğrulama kodu da istiyor. Tüm bilgiler girildikten sonra sisteme giriş sağlanıyor ve tüm işlemler digital ortamda gerçekleştirilebiliyor.

BAKMADAN GEÇME!