Maşrapa nedir? Ne işe yarar? TDK'ya göre maşrapa kelimesinin sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Maşrapa nedir Ne işe yarar TDKya göre maşrapa kelimesinin sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2022 22:04

Maşrapa sözcüğü su içmek ya da herhangi bir şey içmek için kullanılan malzemelerden biridir. Eşya kategorisi içerisine giren maşrapa, sözcük anlamı metalden yapılan alet olarak çevrilmektedir. Topraktan ya da metal malzeme kullanımından maşrapa üretimi sağlanmaktadır. Kaliteli işleme detayları ile geçmişten günümüze en çok kullanılan aletlerden biridir. Maşrapa nedir, ne işe yar ve TDK sözlük anlamı ne ifade etmektedir ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Maşrapa kelimesi su içmek için kullanılan alet olarak çevrilmektedir. Arapçadan dilimize kadar gelen bu kelime su testisi anlamı taşımaktadır. Hem mutfak hem de banyo tuvalet gibi alanlarda kullanılmaktadır.

 Maşrapa Nedir?

 Metal ya da toprak malzemeden üretilen su içme ya da taşıma aletidir. Su testisinin bir başka biçimi olarak tercih edilmektedir. Tuvalet ve banyo başta olmak üzere pek çok alanda kullanımı bulunmaktadır.

 Ne İşe Yarar?

 Kişisel hijyen sağlama alanında tuvalet ve banyoda kullanılan maşrapa aynı zamanda mutfak ve balkon gibi alanlarda su taşıma aleti olarak da bilinmektedir. Bir çeşit kova ihtiyacını karşılayan bu ürünün kullanımı üretildiği malzemeye göre farklılık göstermektedir.

 TDK'ya Göre Maşrapa Kelimesinin Sözlük Anlamı

Haberin Devamı

 TDK sözlük anlamı bakımından maşrapa kelimesi metal, plastik ya da toprak malzemeden üretilen su taşıma kabı olarak bilinmektedir. Geçmiş dönemde insanlar bu ürün sayesinde sularını rahatlıkla taşımaktadır. Aynı zamanda evin belirli bölümlerinde farklı amaçlar ile kullanılan ürün olarak adlandırılmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!