Mantık Bilmeceleri Ve Cevapları - Kısa, Uzun, Matematiksel Ve Mantıksal Bilmeceler

Güncelleme Tarihi:

Mantık Bilmeceleri Ve Cevapları - Kısa, Uzun, Matematiksel Ve Mantıksal Bilmeceler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2022 16:21

Mantık bilmeceleri, hem zekayı geliştiren hem de eğlendiren soru türleridir. Küçük yaşlardan, ilerleyen yaşlara kadar günlük hayatta önemli bir yere sahiptir. Matematikten, günlük hayata kadar pek çok konuyu içerirler. Bazı soruların yanıtları sorunun içinde olduğundan ayrı bir dikkat gerektirmektedir. Farklı düşünmeyi öğreten, sosyal ilişkileri geliştiren mantık bilmeceleri ve cevaplarından öne çıkanları sizler için derledik.

Haberin Devamı

Mantık bilmeceleri, diğer adıyla soruları matematik veya Türkçe sorularından farklıdır. Bilinen formül veya bilgilerle çözülmezler. Daha ziyade zeka ve mantık üzerine kuruludurlar. Soruyu çözmek için çok dikkatli ve anlayarak okunması gerekmektedir.

Kısa Mantık Bilmeceleri ve Cevapları

Hangi tasta su içilmez? (kafatası)

Kullandıkça gelişen şey nedir? (beyin)

İki tır şoförü dar bir sokağa geldiklerinde nasıl geçerler? (Yürüyerek geçerler.)

Yağmur yağınca yükselen şey nedir? (su seviyesi)

8 kişilik yarıştaki son kişiyi sollarsanız kaçıncı olursunuz? (Cevabı yok. Çünkü kendinizi sollayamazsınız.)

Hangi yazı silinmez? (alın yazısı)

5 kişi camiden çıkar. Bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyor. 4 kişi ıslanır ama 1 kişi ıslanmaz, Niçin? (Çünkü o kişi tabutun içindedir.)

Haberin Devamı

Doktor, hastasına 3 hap veriyor. Yarım saat aralıklarla almasını söylüyor. İlaçların tamamı kaç saatte alınmış olur? (1 saat- Çünkü söylediği anda birincisini alıyorsunuz.)

Uzun Mantık Bilmeceleri ve Cevapları

Dilsiz bir adam gözlük almak için gözlükçüye gider. Gözlükçüye, parmaklarıyla gözlerini göstererek gözlük istediğini anlatır. Sonra kör bir adam gelir. Kör adam, diş fırçası istediğini nasıl anlatır? (Konuşarak. Çünkü dilsiz değildir.)

İki mum 40 dakika sürekli yandığında tükenmektedir. Bu iki mumu kullanarak 30 dakikalık süreyi nasıl ölçersiniz? (Bir mumun iki ucu yakılır. Diğer mumun ise sadece bir ucu yakılır. Birinci mum tükendiğinde 20 dakika geçmiş demektir. O anda ikinci mumun diğer ucu da yakılır. İkinci mum tükendiğinde 10 dakika daha geçmiş, böylece 30 dakika ölçülmüş olur.)

1 kilometre uzunluğundaki bir trenin hızı dakikada 1 kilometredir. Bu trenin, uzunluğu 1 kilometre olan tünelden tamamen geçmesi ne kadar zaman alır? (2 dakika)

Yan yana dizilmiş 6 bardağın üçü süt ile dolu, diğer üçü ise boştur. Sadece bir bardağın yerini değiştirme şartıyla bardakları bir dolu bir boş hale getirebilir misiniz? (İkinci bardaktaki sütü beşinci bardağa dökün.)

Cebinde sürekli bir çakmak bulunduran Kemal Bey bir akşam bodrum katına iner. Bodrumda bulunan kandil, mum ve gaz lambasından ilk önce hangisini yakmalıdır? (Çakmağı yakmalıdır.)

Haberin Devamı

Adamın biri rüyasında 500 katlı ev görmüş. 300.kata çıkmış. Duvardaki panoda "400.kata çık, orada bir pano var. Yazılanı oku, ne deniliyorsa yap" yazıyormuş. Adam 400.kata çıkmış. Panoda "500.kata çık, orada bir adam var. Onunla bir oyun oynayacaksın, eğer yenirsen aşağı inip, kendini 400.kattan aşağı atacaksın. Adam 500.kata çıkmış, oyunu oynamış ve yenilmiş. 400.kattan atlamış ama ölmemiş, Neden? (Çünkü adam rüya görüyor.)

Matematik Bilmeceleri ve Cevapları

Ters çevrildiğinde 12 artan en küçük sayı kaçtır? (86 ters çevrildiğinde 98 olur.)

2+2=balık 3+3=sekiz ise 7+7=? ne olur? (Üçgen, çünkü sayılar ters çevrilip birleştiriliyor)

Hangi sayı aynaya bakılınca kendisini gösterir (aynı sayı olmalı)? (8)

Haberin Devamı

Telefondaki tuşların çarpımı kaç eder? (0)

Cevap 3 tane 3 kullanarak 30 nasıl elde edilir? (3³+3=30)

4 ile 7 arasına öyle bir sembol yerleştir ki, sonuç 4'ten büyük, 7'den küçük olsun (virgül-4,7)

Bir adamın 100 lirası var. Parasının tamamıyla inek, keçi ve koyun almalıdır. İnek 10 TL, keçi 1 TL koyun 50 Kuruştur. Hepsinden kaç tane almalı? (90 koyun, 5 keçi, 5 inek)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!