Güncelleme Tarihi:
Bir bağlantı elemanı olarak ön plana çıkan manşon, günümüzde birçok değişik tesisat üzerinde değerlendirilmektedir. Özellikle etkin bir boru bağlantı elemanı olması ile beraber uzun ömürlü ve güçlü bir yapı ortaya çıkarır. Bu sebepten dolayı oldukça geniş bir yelpaze altında farklı tesisat yapılarında değerlendirilir.
Manşon Nedir?
Manşonlar boru tesisatlarında kullanılan bağlantı yapılardır. Özellikle tüp ve boruların birleştirilmesi noktasında, tesisatın veya hattın uzatılması açısından boru bağlantı elemanı olarak ifade edilir. Böylece herhangi bir sızdırma ya da sorun teşkil etmeden, ilgili bölgeye tam uyumlu şekilde tesisatın yerleştirilmesine olanak verir. Paslanmaz bir yapıya sahip olan manşon çeşitleri, kaynaklı ya da kaynaksız ve lehim üzerinden birleştirmektedir.
Manşon Ne İşe Yarar?
Birçok farklı tesisat için önemli bir yere sahip olan manşon ne işe yarar sorusu merak edilen konular arasındadır. Manşonlar genel olarak 2 boruyu bir araya getirmek için değerlendirilirler. Aynı zamanda içi dişli bir tesisat yapısıdır. Böylece bağlantı borusu olarak ilgili alanı daha etkin bir şekilde bir araya getirir. Birçok farklı alanda boruların bir araya getirilerek sağlam biçimde ve uzun yıllar kullanılmasına olanak veren en önemli parçalardır. Hem endüstriyel alanda hem de ev ya da işyerlerindeki tesisatlar da ortak biçimde kullanılır.
Manşon Nerelerde Kullanılır?
Bir tesisat boru bağlantısı olarak öne çıkan manşonlar hakkında, özellikle nerelerde kullanıldığı oldukça merak ediliyor. Önemli bir bağlantı aparatı ve elemanı olarak öne çıkması nedeniyle, manşonlar günümüzde yaygın olarak tesisatlar da değerlendirilmektedir.
- Ev tesisatları
- Endüstriyel alanlar
- Büyük endüstri projeleri
- İşyerindeki tesisat alanları
Bu şekilde ortak biçimde akla gelebilecek birçok farklı alanda değerlendirildiğini dile getirmek gerekir.
Manşon Çeşitleri Nelerdir?
Kullanılacak olan alana bağlı olarak günümüzde birçok farklı manşon çeşidi bulunmaktadır. Özellikle içi dişli ve kaynaklı ya da kaynaksız şekilde üretilen tasarımlar, farklı malzemeler üzerinden ele alınabilmektedir.
- Galvanizli
- Paslanmaz
- Siyah
- U-PVC
- PBRC
Bu şekilde özelliklerine ve aynı zamanda üretimlerine bağlı olarak kullanım amaçları üzerinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Özellikle birçok farklı tesisat üzerinden boruların bir araya getirilmesi için en sağlam ara parçalar olarak öne çıkıyorlar.