Malezya bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur? Renklerinin anlamları

Güncelleme Tarihi:

Malezya bayrağı anlamı nedir Bayrakta hangi renkler bulunur Renklerinin anlamları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2022 17:56

Malezya bayrağı, sıklıkla araştırılan bayraklardan biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından da önem teşkil eden bayraklar arasındadır. Bu bakımdan Malezya bayrağının anlamını öğrenebilir ve hangi renklerin bulunduğu hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizin için Malezya bayrağı anlamı nedir? Bayrakta hangi renkler bulunur detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Malezya bayrağı kırmızı beyazlı 14 şeritten oluşmaktadır. Aynı zamanda bayrakta sarı bir hilal ve yıldız vardır ve bunlar da İslamiyet'in sembolüdür.

MALEZYA BAYRAĞI ANLAMI NEDİR?

Malezya bayrağı birçok kişi tarafından renkleri ve ne anlama geldiği merak edilen bir bayraktır. Malezya bayrağı tasarlanırken ABD bayrağı temel alınmıştır ve bu bayraktan esinlenilmiştir. Malezya bayrağı üstte kırmızı beyazlı 14 şeritli bir bayraktır.

Bayrağın sol üst kısmında sarı bir hilal ve aynı zamanda on dört köşeli bir yıldız vardır. Mavi dikdörtgenin içinde sarı ay ve yıldızdır. Hilal ve yıldız kullanılması İslamiyet'in sembolüdür ve İslamiyet'i temsil etmesi için kullanılmıştır. Bayraktaki beyaz renk barışı, kırmızı renk ise çekilen tüm zorluklardan sonra kazanılmış olan zaferi temsil eder. Ay ve yıldızın bulunduğu dikdörtgenin mavi olması ise halkların birlik ve beraberliğini temsil eder.

BAYRAKTA HANGİ RENKLER BULUNUR?

Malezya bayrağı kırmızı ve beyaz 14 şeritten oluşmaktadır. Sol üst köşesinde mavi bir dikdörtgen ve içerisinde de sarı hilal ve yıldız bulunmaktadır. Bu dikdörtgenin mavi olması birlik ve beraberliği temsil etmesinden dolayı mavi renktedir.

RENKLERİNİN ANLAMLARI

Malezya bayrağı kırmızı ve beyaz 14 şeritten oluşmaktadır. Buradaki beyaz barışı, kırmızı renk ise özgürlük için dökülmüş olan kanı temsil etmektedir. Sol üst köşesinde mavi bir dikdörtgen ve bunun içinde de sarı hilal ve yıldız vardır. Mavi, birlik ve beraberliği temsil eden bir renk olarak seçilmiştir.

 

BAKMADAN GEÇME!