Mahrem dersi

Güncelleme Tarihi:

Mahrem dersi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2015 01:44

MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, öğrencilere, erkek ve kadınlara göre mahrem kişileri (evlenilmesi dinen yasak olan yakın akrabalar) ayrı ayrı sıralayarak mahrem eğitimi verilmesini istediği ‘Din Öğretiminde Materyal Geliştirme Kılavuzu 2014’ kitapçığını, değişiklik yaparak yeniden yayınladı.

Haberin Devamı

Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanlığı tarafından öğretmenlere yönelik hazırlanan kitapçıkta, geçen yıl basıldığında tartışma yaratan görsel materyal ve şemaların üzerine bu yıl “Örnektir” yazıldı. 11 Mart 2015’te yeniden yayınlanan kılavuzda, öğretmenlerin derslerde yararlanabileceği çok sayıda örnek görsel kullanılıyor. Afiş örnekleri arasında, ‘Bedenin Zekatı Oruç’, ‘Kutsal Yolculuk Hac’ ve ‘Kuran’da Adı Geçen Peygamberler’ yer alıyor. Grafik örnekleri arasında yer alan materyalde, erkeğin mahremleri-kadının mahremleri olarak kan, süt ve evlilik bağına göre mahremler sıralandı. Erkeğin mahremleri, “Süt kardeşimin kızları, süt kız kardeşim, süt annem, gelinim, üvey kızım, baldızım, kayınvalidem, üvey annem, torunumun kızları, kız torunum, kardeşimin kızları, kızım, kız kardeşim, annem, halam, teyzem, babaannem, anneannem” şeklinde sıralandı.

Haberin Devamı

BABAM, AMCAM...

Kadın için mahrem olan kişiler listesine ise şunlar yazıldı: “Süt kardeşimin oğulları, süt erkek kardeşim, süt babam, damadım, üvey oğlum, eniştem, kayınbabam, üvey babam, torunumun oğulları, erkek torunum, kardeşimin oğulları, oğlum, erkek kardeşim, babam, amcam, dayım, babamın babası, annemin babası.”

24 Nisan tatil değil

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ertesi günü olan 24 Nisan’da okulların tatil olmadığı açıklandı. 23 Nisan’da tatil yapacak okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, 24 Nisan’da eğitime devam edecek. Geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerin tatil olduğunu açıklamış ancak 24 Nisan’da liselerde eğitime devam edileceğini duyurmuştu. Bu yıl da Milli Eğitim Bakanlığı 2014-2015 iş takvimine göre 23 Nisan Perşembe günü resmi tatil kapsamında yer alırken, 24 Nisan’da eğitimin devam ettiği görülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!