Liselilerden dört dalda gümüş madalya

Güncelleme Tarihi:

Liselilerden dört dalda gümüş madalya
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2018 12:13

Liseliler ABD’de de düzenlenen yarışmada dört dalda gümüş madalya kazandı. 28-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmaya bu yıl 42 ülkeden 400’e yakın takım katıldı.

Haberin Devamı

Liseliler Massachusetts Institue of Technology (MIT) tarafından Boston’da düzenlenen dünyanın en büyük sentetik biyoloji yarışması International Genetically Engineered Machine’da (iGEM), dört dalda ilk üçe girmeye hak kazandı. 28-31 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışmaya bu yıl 42 ülkeden 400’e yakın takım katıldı. Yarışmada juri üyesi olarak da görev alan biyoloji öğretmeni Tuğba İnanç liderliğinde çalışmalarını sürdüren ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi iGEM takımı, gümüş madalya aldı. Öğrenciler, yaptıkları proje hayata geçirilirse bu alanda büyük bir çığır açacaklarını düşündüklerini ifade etti. Projenin konusu, biyoyakıt.

Takım amacını şöyle özetliyor:
“Amaç, lignoselülozik atıklardan biyoetanol üretim sürecinde verimi arttırmak ve verim artışını engelleyen olumsuzlukları bitkisel gen müdahaleleriyle gidermek. Biyoyakıtlar hem petrole olan dışa bağımlılığın giderilmesinde hem de çevre duyarlılığı açısından önemli alternatifler sunuyor.”

Haberin Devamı

Takım lideri biyoloji öğretmeni Tuğba İnanç, danışmanları Doktor Öğretim Üyesi Ceyhun Kayıhan ve öğrenciler Beliz Leyla Acar, Gamze Kantaş, Kutay Uçan, Mert Seçen, Tunç Ünal sonuçtan mutluluk duyduklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!