Güncelleme Tarihi:
Özel Uğur Anadolu Lisesi öğrencileri, hayal güçlerini kullanarak yaptıkları yemeklerin yanında farklı kültürlerin mutfaklarını da öğreniyorlar. Liseliler kurdukları ‘yemek kulübü’nde teorik bilgileri pratiğe döküyor. Amaç, öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren yardımlaşma, dayanışma ve iletişim becerilerini geliştirmelerini sağlamak. Atölye çalışmalarının grup içerisinde yardımlaşmayı ve işbirliği duygusunu pekiştirdiğini belirten Uğur Koleji Genel Müdürü Haluk Koçak, “Yemek kulübünde öğrencilerimizin yaptıkları yemekler belirli aralıklarla okulumuzda açtığımız stantlarda diğer öğrencilerimizin beğenisine sunuluyor. Böylece onların içsel iletişimini kuvvetlendirmiş de oluyoruz” dedi.
Öğrencilerin atölye çalışmaları sayesinde sosyal bir gruba ait olmaya başladıklarını ve bu aidiyetin öğrenciye mutluluk verdiğini belirten Haluk Koçak, “Öğrenci çevresinden destek aldıkça daha çok başarılı olur, kazandığı başarı sayesinde motivasyonu artar, disiplin sahibi olur. Bunların derse yansıması sonucunda da başarısı yükselir. Bu yüzden okullarımızdaki atölye çalışmalarına büyük önem veriyoruz . Atölye çalışmalarında birçok konuda keyifli bir ortamda uygulamalı eğitim alan öğrenciler kendilerini daha kısa sürede kalıcı olarak geliştirme şansını yakalıyor” diye konuştu.