Liseliler CodeFest 2019’da yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Liseliler CodeFest 2019’da yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2019 10:32

Üsküdar Amerikan Lisesi öğrencileri tarafından düzenlenen ve Türkiye’deki ilk liselerarası kodlama yarışması olan ‘CodeFest’, dördüncü kez, geleceğin bilgisayar programcılarını bir araya getirdi. Liseliler, çalıştaylarda hem yeni bilgiler öğrendi hem de yarışmalara katılarak ödüller kazandı.

Haberin Devamı

CodeFest 2019, geçen hafta sonu Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden 54 takım ve 200’den fazla katılımcıya ev sahipliği yaptı. İki gün süren festivalin ilk günü çalıştaylara ayrıldı. Üniversitelerden öğretim görevlileri ve sektör uzmanları, ‘Hesaplamalı Geometri, Hesaplamalı Fizik, Veri Madenciliği, Blockchain, Yapay Zeka Uygulamaları, Proje Yönetimi, Sosyal Medya Analizi’ gibi başlıklarda bilgiler aktardılar. Festivalin ilk günü, verilen kelime bankasından, baştan ve sondan okunuşu aynı olan tek bir kelime oluşturmayı amaçlayan eğlenceli ‘palindrom yarışması’yla sona erdi.

Liseliler CodeFest 2019’da yarıştı

DERECEYE GİRENLERE HEDİYE
Pazar günü ise yoğun kar yağışına rağmen kampüse gelen takımlar, yedi saat süren ana yarışmada ter döktüler. Kodlama yarışmasında Çapa Fen Lisesi’nden Ahmet Burkay Kınık, Halil İbrahim Kasapoğlu ve Umutcan Alkan’dan oluşan ‘Poşet’ takımı birinci oldu. Özel Uğur Karşıyaka Örnekköy Kampüsü’nden Mehmet Hamza Erol, İzmir Koleji’nden Baha Eren Yaldız ve Tahsin Enes Kuru’dan oluşan ‘Red Hot Isot Peppers takımı’ ikinciliği aldı. Üçüncülüğü ise Kadıköy Özel Eğitmen Anadolu Lisesi’nden Ekrem Bal, Kabataş Erkek Lisesi’nden Kağan Kağanoğlu ve Haydarpaşa Anadolu Lisesi’nden Ceyhun Şen’den oluşan ‘1000000007’ takımı kazandı. Birinci olan takım üyelerine Apple MacBook Air, ikinci olan takımın üyelerine iPad ve üçüncü olan takım üyeleri de elektronik kitap okuyucu armağan edildi.

Haberin Devamı

Liseliler CodeFest 2019’da yarıştı

CodeFest hakkında detaylı bilgiler www.codefesttr.org adresi ile Instagram’daki @codefesttr hesabında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!