Güncelleme Tarihi:
Bu yıl ilk defa Türkiye çapında düzenlenen Genç Liderler Akademisi proje yarışmasıyla, zirve kapsamında verilen eğitim ve sunumlarla öğrenmeye ve yeniliğe açık gençler için güzel bir etkileşim fırsatı sunuldu. Liseli gençlerin sosyal sorumluluk gelişimine katkı sağlaması ve onlara yeni ufuklar kazandırması amacıyla Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) tarafından hayata geçirilen Genç Liderler Akademisi gençlerin girişimcilik ve liderlik özelliklerini bir araya getirip, gelecekte iş yaşamlarında ışık tutacak profesyonel bir vizyon kazandırmayı hedefliyor. Bu yıl üçüncü kez düzenlenen Genç Liderler Akademisi proje yarışmasının ikinci ana etabı olan Genç Liderler Zirvesi Türkiye’nin dört bir yanından yarışmaya katılmaya hak kazanan 240 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Liseli gençler ülkemizin geleceği
Genç Liderler Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cihat Göktepe, “Üniversite olarak girişimciliği ve liderliği desteklemek, öğrenciler arasında sosyal sorumluluk bilincini artırmak, gençler arasında liderlik algısının oluşturulmasına katkı sağlamak amacıyla önemli projeleri hayata geçirmekten mutluluk duyuyoruz. Gençlerimizin ülkemizin geleceği olduğu bilinciyle gerek kendi öğrencilerimize, gerekse de liseli gençlerimize yönelik düzenlediğimiz fikir ve uygulama yarışmaları ile onlara fikirlerini hayata geçirme ve kendilerini geliştirme ortamı sunmayı hedefliyoruz” dedi.
Doğru zaman, iyi ekip, sosyal çevre
Genç Liderler Zirvesi’nde gençlerle bir araya gelen ‘Lidyana.com’un CEO’su Hakan Baş, girişimcilik ve liderlik ile ilgili tüyolar paylaştı. Girişimciliğin insanın doğasında var olduğunu; ancak aile, okul gibi etkenlerle harekete geçmekten korkulduğunu söyleyen Baş, “Sevdiğiniz işi yapmak çok zor ama mutluluğu ve başarıyı da getiren en önemli etken size uygun olan işi yapmak. Bu yola çıkmak için ise sosyal çevre ve iyi bir ekibe ihtiyaç duyuyorsunuz. Bu noktada tüm eğitim hayatınız boyunca mümkün oldukça farklı kültürlerden çok sayıda insanla tanışıp fikir paylaşımında bulunmak fazlasıyla önemli” diye konuştu.
Dönem kişisel uzmanlık dönemi
Kişisel Markalaşma Uzmanı Tuğçe Şahin ise, içinde bulunduğumuz dönemin kişisel uzmanlık dönemi olduğunun altını çizdi. Girişimcilik ve liderlik konularında da gençleri bilgilendiren Şahin, “Girişimci olmanın verdiği ayrı bir güç var. O gücü hissetmeden bu adımı atamazsınız zaten. Çok iyi bir gözlem yeteneği, araştırma ruhu, soru sorabilme özelliği, ilgilendiğiniz konuya duyulan heves, adaptasyon yeteneği önemli. Girişimcilik, sıfırdan bir şeyi inşa etmek demek. Sıfırdan olan bir şey için akıllarda somut halin görülebilmesi lazım ve bunun için bildiklerinizi tecrübelerinizi ve öğrendiklerinizi, o yapmak istediğiniz şey üzerinde kullanabilmeniz lazım” dedi.
Etkin liderliğin anahtarı duygusal zeka
Eğitmen İlker Kaldı da, “Duygusal zeka, kendinizi tanımanıza ve motive etmenize, duygularınızı kontrol etmenize, empati yapmanıza ve sosyal hayatta iletişim kurma becerinizi geliştirmenize yardımcı olur. Etkili liderliğin anahtarı ise bu yetilerde saklı. Hepimiz duyguları bastıran bir ülkede büyüdük. Bu ise duygularımızı ve kendimizi tanımamızı oldukça zorlaştırıyor. Siz gençler iç sesinizi dinleyerek ilgi alanlarınızı ve hedefinizi doğru belirlemeli, bu hedefin size uygunluğuna çok dikkat etmelisiniz. Gerçekçi hedefler gençleri başarıya taşıyacaktır” dedi.