Güncelleme Tarihi:
Her yıl turizm haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Liselerarası Yemek Yarışması ‘FAT CHEF 6’nın bu yılkı konusu ‘Geleneksel Türk Mutfağı’ydı. Atılım Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı kapsamında bu yıl altıncısı düzenlenen yarışma, 21 Nisan’ da yapıldı. Yarışama, 18 lisenin katılımıyla gerçekleşti. Üçer öğrenciden oluşan takımlar, yaptıkları birbirinden özel yemekleri yiyecek içecek sektörünün önemli isimlerinden oluşan jüriye sundular. Yemekler sunum, yaratıcılık, lezzet, kullanılan süre, mutfak düzeni ve hijyen kriterleri baz alınarak değerlendirildi.
Jürinin değerlendirmesi sonrasında Atatürk Anadolu Lisesi ‘Sandalda Et’ isimli yemeğiyle birinici, TED Ankara Koleji ‘Mevra’yla ikinci, Özel Sevgi Anadolu Lisesiyse ‘Gökkuşağı’yla üçüncü oldu.