Lise öğrencilerinin okul dışı çalışmaları kayıt altına alınacak

Güncelleme Tarihi:

Lise öğrencilerinin okul dışı çalışmaları kayıt altına alınacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2014 13:54

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), lise öğrencilerinin sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif alanlardaki yeteneklerinin yer alacağı "Sosyal Etkinlikler Portfolyosu" için çalışmalara başladı.

Haberin Devamı

MEB, ortaöğretim çağındaki çocuklara yaşam becerileri kazandırmak, ilgi alanları doğrultusunda gelişimlerine yön vermek için sosyal etkinlikler portfolyosunun hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Bakanlık, öğrencilerin ders dışı yeteneklerinin uygulamaya nasıl yansıyacağı konusunda Ankara'da çalıştay düzenledi. Rehberlik, portfolyo ile ölçme ve değerlendirme uzmanları projeyi değerlendirdi.

Buna göre, MEB "Sosyal Etkinlikler Portfolyosuna" yönelik programlarını sürdürecek. Ders dışı kültürel, sosyal, sanatsal, bilimsel ve sportif etkinlikler bir dosyada toplanacak. Böylece öğretmenlerin ve velilerin, öğrencilerin ders dışındaki bilgilerinin takip edebilmesi sağlanacak. Çalışmada ayrıca liseli gençlerin sorumluluk duygularını geliştirmesi de hedefleniyor.

Gelişim süreç içinde izlenecek

Portfolyoda öğrencilerin ders dışında aldıkları sertifikaları, ödülleri, ulusal ve uluslararası yarışmalardaki dereceleri, katıldıkları kurslar, bilimsel alandaki projeleri gibi bilgiler yer alacak. Böylece liselilerin gelişim süreci izlenebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!