Lisansüstü çalışmalar Bursa’da konuşuluyor

Güncelleme Tarihi:

Lisansüstü çalışmalar Bursa’da konuşuluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2013 13:46

Bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi Bursa’da başladı. 43 oturumu kapsayan kongre, 8 Mayıs’ta sona erecek.

Haberin Devamı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde İlmi Etüdler Derneği (İLEM) ve Uludağ Üniversitesi (UÜ) iş birliğiyle düzenlenen “2’nci Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi” başladı.
İlki geçen yıl Konya’da gerçekleştirilen ve disiplinlerarası duvarların kaldırılıp insan yaşamının bir bütün olarak ele alınması hedeflenen kongrenin başlaması nedeniyle Tayyare Kültür Merkezi’nde tören yapıldı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, törende, Türkiye’nin ve Bursa’nın önemli hedeflere sahip olduğunu belirterek, bilimsel anlamda geleceğin imarında önemli bir altyapı oluşturacak kongreye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İLEM Başkanı Yrd. Doç. Dr. Lütfi Sunar da 13 farklı alanda 150 tebliğin sunulacağı kongrede, farklı disiplinlerarasındaki kalın duvarları yıkmayı ve iş birliğini arttırmayı amaçladıklarını ifade etti.
Kongreyi, özgün akademik üretim sorununu aşma hedefiyle düzenlediklerini belirten Sunar, “Kuşatıcı yöntem ve yaklaşımları teşvik ederek lisansüstü çalışmaların niteliğinin artırılması yönünde ortaya konulan çabalara katkı sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Kılavuz da yakın zamana kadar sosyal bilimlerin, ikinci sınıf bilimler olarak görüldüğünü dile getirerek, son 10 yılda hayata geçirdikleri uygulamalarla bu anlayışa önemli ölçüde son verdiklerini anlattı. Kılavuz, insan hayatının, sağlık, sosyal ve kültürel yapı, psikoloji, sosyoloji ve dini boyutlarıyla bir bütün olduğuna dikkati çekerek, “Bu konuları ayrı ayrı ele almak yerine bir bütün olarak değerlendirmek daha doğru olacaktır” diye konuştu.

İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Genç’in, “Osmanlı İktisat Tarihinde Bursa’nın Yeri” konulu sunumuyla devam eden törende, Sunar tarafından Altepe ve Kılavuz’a birer plaket verildi.

UÜ Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapılacak 43 oturumu kapsayan kongre, 8 Mayıs’ta sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!