LGS şampiyonlarının ödülü Stanford

Güncelleme Tarihi:

LGS şampiyonlarının ödülü Stanford
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2018 17:38

LGS’de tüm soruları doğru cevaplayarak birinci olan öğrenciler, ödül olarak Stanford Üniversitesi’nde yaz okuluna götürülecek.

Haberin Devamı

LGS'de birinci olan öğrenciler Stanford yolcusu. LGS’de üç Türkiye birincisi çıkaran Bahçeşehir Koleji, şampiyonlarını, Stanford Üniversitesi yaz okuluna götürerek ödüllendirecek.

Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Kampüsü öğrencisi Onat Şafak ve Sarp Eren Hangişi ile Bahçeşehir Koleji Ordu Enver Yücel Kampüsü öğrencisi Efe Keleş Liselere Geçiş Sınavın'nda (LGS) tüm sorulara doğru cevap vererek Türkiye birincisi olmuştu. Bu başarıyı karşılıksız bırakmayan Bahçeşehir Koleji, LGS şampiyonlarını Bahçeşehir Üniversitesi ve Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri'nin iş birliği içinde olduğu Stanford Üniversitesi’nin yaz okuluyla ödüllendirdi. Öğrenciler, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel ve Bahçeşehir Koleji Eğitim Öğretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özlem Aslan’ın düzenlemiş olduğu basın toplantısında, Stanford Üniversitesi Robotik Laboratuvarı Direktörü Oussama Khatib’in elinden davetiyelerini aldı.

Haberin Devamı

'ÖĞRENCİLERİMİZ GELECEKLE İLGİLİ MÜKEMMEL İŞLER YAPACAK'
Elde ettikleri başarının sonucunu öğrencilerine sunmaktan mutlu olduklarını belirten Enver Yücel, “Gençlerimizi kutluyorum. 1 milyona yakın öğrencinin girmiş olduğu sınavdan, üç öğrencimiz tam puan aldı. LGS’de başarı elde eden öğrencilerimiz adına robotik alanında dünyanın en güçlü ismi olan Oussama Khatib hocamızla, Stanford Üniversitesi’nin robotik laboratuvarını gezmeleri, bilgi almaları, birikimlerini genişletmeleri adına görüştük. O da öğrencilerimizi Stanford Üniversitesi davet etti. Büyük bir başarı elde eden öğrencilerimize bu ödülü sunmaktan dolayı çok mutluyuz. Öğrencilerimiz çalışmalarına devam ederek, gelecekle ilgili mükemmel işler yapacak. Stanford Üniversitesi ile mühendislik başta olmak üzere çeşitli alanlarda iş birliği içerisindeyiz. Bu çalışmalar sadece bununla sınırlı kalmayacak. Özellikle Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi'nden mezun olan iki öğrencimiz, Stanford Üniversitesi'ne gitti ve çok başarılı oldu. Bu öğrencilerimizin de liseden mezun olduktan sonra Stanford Üniversitesi'nde mühendislik ve diğer alanlarda okuyabilmeleri için bugünden itibaren ilk adımı atmış olduk” dedi.

Haberin Devamı

'ÖĞRENCİLERİMİZİ HER ALANDA DESTEKLİYORUZ'
LGS’de birinci olan öğrencilerinin kendilerine büyük bir gurur yaşattıklarını söyleyen Özge Aslan ise, “Bu yıl yapılan LGS’den 18 Türkiye birincisi çıktı. Öğrencilerden üçü Bahçeşehir Koleji öğrencisi. Bu bizim için çok büyük bir gurur. Emeği geçen tüm öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.  Bu gururu bizlere yaşatan öğrencilerimizin; çalışmalarını ve onların başarılarını Stanford Üniversitesi Robotik Laboratuvarı Direktörü Oussama Khatib’e aktardık. Oussama Khatib hocamız, öğrencilerimize iş birliği içinde olduğumuz Stanford Üniversitesinin Robotik Laboratuvarı'nda üniversite hocalarıyla birlikte çalışma fırsatı sundu. Öğrencilerimiz yaz döneminde Stanford Üniversitesi'ne giderek robotik laboratuvarında çalışacak. Bahçeşehir Koleji'nde kodlama ve robotik derslerine beş yaştan itibaren başlatıyoruz. Bu çalışmaları üst sınıflarda robotik çalışmalarıyla da destekliyoruz. Dolayısıyla bu ödül öğrencilerimiz için güzel bir fırsat olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

ROBOTİK ÇALIŞMALARI İNCELEME VE GÖRME FIRSATLARI OLACAK
LGS’de başarılı olan öğrencileri üniversitelerine davet etmekten dolayı çok mutlu olduklarını belirten Stanford Üniversitesi Robotik Laboratuvarı Direktörü Oussama Khatib ise unları söyledi:
“Bahçeşehir Kolejinin başarılı üç öğrencisinden haberdar olduktan sonra bu başarılı öğrencileri tebrik etmek, onları üniversitemize ziyaret davetimizi iletmek ve onlarla çalışmak için Türkiye’ye geldim. Önemli bir başarı elde eden öğrencilerin, Stanford Üniversitesinde de başarılı olacaklarına inanıyorum. Bu gençler, bizim öğrencilerimizle tanışıp üniversitemizdeki robotik çalışmaları inceleme ve görme fırsatı bulacak. Öğrenciler, üniversitemize geldiklerinde robotiğin farklı bir bölüm olduğunu görmüş olacak.”

BAKMADAN GEÇME!