LGS günü bu belgeleri sakın unutmayın!

Güncelleme Tarihi:

LGS günü bu belgeleri sakın unutmayın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 16:43

Ortaokul sekizinci sınıfta okuyan yaklaşık 1 milyon öğrenci 2 Haziran Cumartesi günü LGS’ye girecek. Peki adaylar LGS’ye giderken yanlarında hangi belgeleri götürmeli, sınav binasına alınmayacak araç gereçler neler, LGS’ye geç kalanlar salonlara girebilecek mi? LGS adayları için derledik.

Haberin Devamı

İyi bir liseye yerleşmek isteyen yaklaşık 1 milyon ortaokul sekizinci sınıf öğrencileri için 2 Haziran Cumartesi sınav yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) bu yıl ilk kez uygulayacağı Liselere Geçiş Sınavı (LGS) saat 09.30’da başlayacak. Peki adaylar LGS’ye giderken yanlarında hangi belgeleri götürmeli, sınav binasına alınmayacak araç gereçler neler, LGS’ye geç kalanlar salonlara girebilecek mi? LGS adayları için derledik.

GİRİŞ VE KİMLİK BELGESİ OLMAYAN SALONA GİREMEYECEK
MEB’in başvuru kılavuzunda adayların kimlik kontrollerinin ve salonlara yerleştirme işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için en geç saat 09.00’da, LGS giriş belgelerinde belirtilen binada hazır olmaları gerektiği vurgulanıyor. Öğrencilerin ayrıca yanlarında fotoğraflı ve renkli çıktısı alınmış, okul müdürlüklerinde mühürlenerek onaylatılmış LGS giriş belgeleri ile birlikte, üzerinde T.C kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı veya T.C kimlik kartı ya da geçerlilik süresi devam eden pasaport bulundurmaları şart. Yabancı uyruklu öğrencilerin ise İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi olması gerekiyor. Geçerli kimlik belgesi ve fotoğraflı sınav giriş belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacak.

Haberin Devamı

KALEM VE KALEMTRAŞ ÖNEMLİ
Bunların dışında adayların LGS’de kullanmak için en az iki tane koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi bulundurması öneriliyor.

BUNLARI SAKIN YANINIZA ALMAYIN
Öğrenciler, sınav salonlarına alınırken üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav binasına alınmayacak. Öğrenciler, bu araçlarla sınava alınmayacağı gibi sınav anında yanında bulunduğu tespit edilirse kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle sınavı tutanakla geçersiz sayılacak. 

Haberin Devamı

İLK 15 DAKİKADAN SONRA SALONA GİRİŞ YASAK
Salon görevlileri, LGS’nin başlamasından itibaren ilk 15 dakika içerisinde sınav binasına gelen ve bina sınav komisyonunca sınava girmesi uygun olan öğrencilerin sınava katılmalarını sağlayacak. Bu öğrencilere ek süre verilmeyecek. 15 dakikadan sonra gelen adaylar sınava alınmayacak. Sınavın başlama ve bitiş saatleri sınav görevlileri tarafından öğrencilerin görebileceği şekilde tahtaya yazılacak. Sınavın ilk 30 dakikası tamamlanmadan ve sınav bitimine 15 dakika kala öğrencilerin sınav salonundan çıkmalarına izin verilmeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!