Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2013 10:05
2013 Ocak ayında Türkiye’de eğitime başlayan Le Cordon Bleu, ilk sertifika programının mezunlarını verdi.
Özyeğin Üniversitesi bünyesinde açılan programda katılımcılar, 11 haftalık temel mutfak ve pastacılık eğitimi aldılar. Mezunlara sertifikalarını üniversitenin Mütevelli Heyet Başkanı Hüsnü Özyeğin verdi. 8 Nisan’da ise yeni dönem öğrenciler eğitime başlayacak. Üniversitenin Çekmeköy Kampüsü’nde yapılacak dersler Mutfak Aşaması ve Pastacılık Aşaması olarak iki alandan ve Temel, Orta, İleri seviye olmak üzere üç modülden oluşuyor. Her seviye 11 hafta sürüyor ve bir üst aşamaya geçmek için alt seviyeyi başarı ile tamamlamak gerekiyor. Mutfak alanında üç aşamayı başarı ile tamamlayan öğrencilere Diplome de Cuisine; Pastacılık alanında üç aşamayı başarı ile tamamlayan öğrencilere ise Diplome de Patisserie sertifikaları veriliyor. Dersler, “Meilleur Ouvrier De France” ünvanlı şeflerden Le Cordon Bleu Programları dünya çapında prestijli yarışmalarda ödüller kazanmış, “Meilleur Ouvrier de France” gibi ünvanları elde eden isimler tarafından veriliyor. Bilgi için:
www.ozyegin.edu.tr/lecordonbleuistanbul veya 0216-564 93 98