2017 KYK yurt başvuruları ne zaman yapılacak? İşte KYK yurt ve burs başvuruları için belirlenen tarih!

Güncelleme Tarihi:

2017 KYK yurt başvuruları ne zaman yapılacak İşte KYK yurt ve burs başvuruları için belirlenen tarih
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2017 18:50

2017 KYK yurt başvurularının ne zaman yapılacağı yüz binlerce öğrenci tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konulardan birisi haline geldi. ÖSYS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversite kazanan öğrenciler, gidecekleri üniversite için KYK tarafından destek almayı düşünüyor. Hem kalacakları yurtlar için hem de eğitimlerine destek olması için burs almak isteyen öğrenciler, KYK tarafından belirlenen başvuru tarihinini merak ediyorlar. Peki, 2017 KYK yurt başvuruları ne zaman yapılacak? İşte, KYK yurt ve burs başvuruları için belirlenen tarih.

Haberin Devamı

Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) yurt başvuruları için net tarih geldi. Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ta, ‘KYK yurt başvuruları ne zaman?’ sorularına sosyal medya hesabından yanıt verdi. Ağustos ayında tamamlanacak olan başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Peki burs başvuru tarihleri belli oldu mu?

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) yurtlarına başvurular 14 Ağustos’ta başlıyor. Üniversiteli gençlerin barınmak için öncelikli tercihi olan KYK yurtlarına başvurular 20 Ağustos saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden herhangi bir ücret ödemeden gerçekleştirilebilecek. Başvuruya ilişkin ayrıntılı bilgi ise yurtkur.gsb.gov.tr adresinde bulunan “Başvuru Kılavuzu”ndan alınabilecek.
Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından bilgilerinde değişiklik olan öğrenciler, başvuru süresinin sonuna kadar bilgilerini yine e-Devlet üzerinden güncelleyebilecek. Yurt başvurusunda bulunan öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından 11 farklı kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde araştırılacak. Başvuru sonuçları yurtkur.gsb.gov.tr kurumsal internet adresinden duyurulacak.

Haberin Devamı

2017 KYK yurt başvuruları ne zaman yapılacak İşte KYK yurt ve burs başvuruları için belirlenen tarih

BURS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Burs ve kredi başvuruları ise yurt başvuru ve kayıt işlemlerinin sonlanmasının ardından ilerleyen tarihlerde kamuoyuna duyurulacak. 

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir.

Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

Öğrenciler kyk.gov.tr adresimizdeki T.C. Ziraat Bankası linkinden KYK Kredi/Burs Ödemeleri bölümünden öğrenecekleri şubelerinden adına düzenlenmiş olan BANKKART'ını alarak (daha sonrada gönderilebilir) burs yada öğrenim kredilerini T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden süre tahdidi olmaksızın istedikleri zaman, ATM'lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden masraf ödemeden tahsil edebileceklerdir. Öğrencilere Ocak ayından başlamak üzere TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre 6.-10. Günleri arasında ödeme yapılacaktır.

BAKMADAN GEÇME!