Kütahya’nın eğitim bütçesi 1 milyarı aştı

Güncelleme Tarihi:

Kütahya’nın eğitim bütçesi 1 milyarı aştı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2022 14:14

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kütahya’nın eğitim yatırımı bütçesinin 1 milyar 118 milyon liraya çıkarıldığını, bu kapsamda kentteki mevcut yatırımlara ek 7 yeni anaokulu, 3 ilkokul ve 2 ortaokul yapma kararı aldıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Bakan Özer, çeşitli programlara katılmak üzere Kütahya’ya gitti. Valilik ziyaretinin ardından İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Toplantıda Kütahya’nın eğitim alanında geldiği noktanın ayrıntılı olarak ele alındığını belirten Bakan Özer, kentin yeni okul yapımı, mevcut yapıların güçlendirme çalışmaları ve büyük onarımları için 606 milyon liralık eğitim bütçesi bulunduğunu bu miktara 512 milyon liralık ilave yapıldığını söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:

BÜYÜK ONARIM BÜTÇESİ 50 MİLYON LİRAYA ÇIKTI
Bugünkü değerlendirmemizde 490 milyon liralık ilave bir yatırımı Kütahya'mıza kazandırdık. Ayrıca okulların 2022-2023 eğitim öğretim yılına hazırlıklarıyla ilgili 22 milyonluk bir ödeneği de okullarımızın tamamına gönderdik. Dolayısıyla Kütahya'nın 606 milyon liralık yatırımını 1 milyar 118 milyon liraya çıkardık. Okulların depreme dayanıklı hale getirilmesi için güçlendirme çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Tüm Türkiye'de bu çalışmaları hızlı bir şekilde sonuçlandıracağız bu bağlamda Kütahya'da 29 güçlendirme çalışması kaldı, gerekli miktar tahsis edilerek güçlendirmeleri yıl  sonuna kadar nihayetlendireceğiz. Kütahya'nın büyük onarım bütçesi de 30 milyon liradan 50 milyon liraya çıkardık.

Haberin Devamı

3 BİNİN ÜZERİNDE ANAOKULU YAPTIĞIMIZI MÜJDELEYECEĞİZ
Bakanlık olarak bizim bu dönemdeki en büyük önceliklerimizden bir tanesi okul öncesi eğitim. Tüm Türkiye'de Emine Erdoğan hanımefendinin himayesinde başlatmış olduğumuz seferberlik kapsamında 3 bin tane yeni anaokulu yapmak üzere yola çıktık. Şu ana kadar bin 710 tane anaokulunu tüm Türkiye'de, 2022-2023 eğitim öğretim yılı itibariyle açmış bulunmanın mutluluğunu taşıyoruz. Ve yaklaşık 14 bin 80 ana sınıfı açtık. İlk kez bu kadar kısa süre içerisinde okullaşma oranlarında çok ciddi bir artışa yol açtık. Yani 6 Ağustos 2021 tarihi itibariyle 5 yaştaki okullaşma oranları yüzde 78 iken bugün itibariyle yüzde 94'e çıktı. Bütçeyle ilgili hiçbir sıkıntımız yok. İnşallah tüm Türkiye'ye sadece 3 bin anaokulu değil, 3 binin de üzerinde anaokulunu yaptığımızı ve eğitime kazandırdığımızın müjdesini paylaşacağız. Bu çerçevede 2 tanesi özel eğitim anaokulu olmak üzere Kütahya'ya 7 tane daha anaokulu yapacağız. Bunun yanı sıra 3 tane daha yeni ilkokul yapmaya karar verdik. Bunun bir tanesi merkezde, iki tanesi de Simav ilçemizde olacak. Ayrıca iki de ortaokul yapma kararı aldık. Bunların bir tanesi Simav'da, bir tanesi Tavşanlı'da olacak. Bir de İmam Hatip Ortaokulu'nun pansiyonu yık-yap kapsamında yıkıldığı için onun da yapılmasına karar verdik."

Haberin Devamı

DEMİRÖREN MEDYA MESLEKİ TEKNİK VE ANADOLU LİSESİ’Nİ ÖRNEK GÖSTERDİ
Bakan Özer, Kütahya programı kapsamında 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Hezar Dinari Kültür Merkezindeki toplantıda, son dönemde eğitime 2 önemli dokunuş yaptıklarını söyleyen Bakan Özer, Demirören Medya ile kurulan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğine değinerek şunları söyledi:

"Yaptığımız 2 tane kritik dokunuş oldu. Birinci dokunuş, madem özel sektöre eleman yetiştiriyoruz ve özel sektör mesleki eğitim yükünü omuzlarına almıyor o zaman özel sektörü eğitimin içine dahil edelim. Müfredatı birlikte güncelleyelim, öğrencilerin beceri eğitimlerini beraber planlayalım ve istihdamda öncelik isteyelim. Bu adımın bir anda sektörün de uzun yıllardan beri beklediği bir adım olduğu ortaya çıktı. Hızla eğitim verdiğimiz tüm alanlarda sektörün en güçlü temsilcileriyle iş birliği yaptık. TOBB, Ankara Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, denizcilik odaları. Özellikle savunma sanayide ASELSAN ile çok önemli iş birlikleri yaptık. Bir yıl gibi kısa sürede yüzde 1’lik akademik başarı diliminden öğrenciler meslek liselerine gitmeye başladı. Konya ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Teknopark Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İstanbul Teknik Üniversitesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi. En son Demirören Medya ile kurduğumuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 0,12’lik dilimlerle öğrenci aldı. İstanbul Fen Lisesine giden öğrencinin aldığı puandan daha yüksek puanla, öğrenci meslek lisesine gitti.

Haberin Devamı

DERSLİK SAYISI 857 BİNE ULAŞTI
Eğitimde erişim problemini artık çözdük. Son 20 yıl gerçekten bu anlamda tarihi bir döneme tekabül etmekte. Bir ülkenin en kalıcı sermayesi, beşeri sermayesi yani insan kaynağıdır. Onun için OECD ülkeleri, 2’nci Dünya Savaşı sonrası eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranlarını yüzde 100’e ulaştırdılar. Yükseköğretimdeki okullaşma oranlarını yüzde 50’nin üzerine çıkarma hedefi koydular. Bizim için son 20 yıl eğitimin tüm kademelerinde eğitimin kitleselleşmesiyle ilgili en büyük dönüşümün olduğu dönem. Bunun için tüm il ve ilçelerimize devasa okullar yapıldı. 300 bin seviyelerindeki derslik sayısı 857 bine ulaştı.

Haberin Devamı

MESLEK KANUNU İLAVELERLE ZENGİNLEŞECEK
Öğretmenlik meslek kanunu, bir başlangıç olması nedeniyle kritik bir öneme sahip. Artık bu ülkede öğretmenlerin bir meslek kanunu var. Sürekli ilavelerle zenginleşecek. Gittikçe öğretmenliğin tüm boyutlarını gören bir kanuna dönüşecek. Tüm öğretmenlerimize teşekkür ederim. Tüm manipülasyonlara rağmen şartlarını sağlayan öğretmenlerin yüzde 95’i bu sınava başvurdu. Öğretmenlerimizi seviyoruz. Öğretmenlerimize güveniyoruz. Öğretmenlerimizin imkânlarını daha iyi noktaya taşımak için çırpınıyoruz. İnşallah, 19 Kasım günü o öğretmenlerimizin tamamı başarılı olursa tamamı uzman ve başöğretmen olacak. Hiçbir sınırlama yok.”

 

 

BAKMADAN GEÇME!