KPSS sonuçları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

KPSS sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2022 12:34

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans sonuçları açıklandı. 18 Eylül’de düzenlenen KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri, 24 ve 25 Eylül tarihlerinde düzenlenen KPSS Lisans Alan Bilgisi oturumları ve 2 Ekim’de düzenlenen KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sonuçları ÖSYM’nin internet sitesinden duyuruldu.

Haberin Devamı

KPSS sorularının bir yayınevinin deneme sınavıyla benzerlik göstermesi üzerine 31 Temmuz’da düzenlenen KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları iptal edilmişti. KPSS Lisans Alan Bilgisi oturumları ve ÖABT de ertelenmişti. 1 milyonu aşkın adayın başvurduğu KPSS Lisans oturumlarının sonuçlarına ÖSYM’nin internet adresinden ulaşılabiliyor. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebilecekler.

İTİRAZLAR DEĞERLENDİRİLDİ, SORUNUN CEVABI DEĞİŞTİ
ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre, 2 Ekim’de uygulanan 2022-KPSS ÖABT Beden Eğitimi Testi temel soru kitapçığındaki 46 numaralı sorunun cevabı düzeltilerek değerlendirme süreci tamamlandı. ÖSYM, sınava ilişkin yapılan itirazların bilimsel olarak değerlendirildiğini belirtilen açıklama şöyle:

Haberin Devamı

“18 Eylül’de uygulanan KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ile 24-25 Eylül’de gerçekleşen KPSS Alan Bilgisi ve 2 Ekim’de uygulanan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi ÖABT sınavlarına ait madde analizleri incelendi, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandı, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi. 2 Ekim’de uygulanan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Beden Eğitimi Testi temel soru kitapçığındaki 46 numaralı sorunun ‘A’ olarak verilen doğru cevabın ‘B’ olarak düzeltilmesine karar verilerek değerlendirme süreci tamamlandı.”

CEVAP KAĞITLARI VE ADAY CEVAPLARI YAYINLANDI
Sonuçlarla birlikte adayların KPSS Lisans oturumlarına ait cevap kağıtları ile sınav sorularının yanıtları da yayınlandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada aday cevap kağıtlarının 10 gün süreyle erişime açıldığı belirtildi. Adaylar, ÖSYM’nin internet adresinden “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdını ve işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları da görüntüleyebiliyor. Ayrıca adaylar, cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabıyla ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı da görüntüleyebiliyor. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek dizilimine göre gösteriliyor. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayılarıyla birlikte ham puanları da bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!