'KPSS Alan Bilgisi' oturumları sona erdi

Güncelleme Tarihi:

KPSS Alan Bilgisi oturumları sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2024 11:41

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)’de Lisans Alan Bilgisi’nin ‘İşletme, muhasebe, istatistik’ alanlarındaki üçüncü oturumu bugün düzenlendi. Saat 10.15 itibarıyla başlayan sınav 12:55'te sona erdi. ÖSYM sınavın ardından soru kitapçıkları ve cevap anahtarının yayımlandığını duyurdu.

Haberin Devamı

KPSS Alan Bilgisi’nde kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri alanlarından oluşan birinci oturum ve hukuk, iktisat, maliye testlerinden oluşan ikinci oturum dün uygulandı.Üçüncü oturumunda adaylara 160 dakika süre tanındı. Ek süre kullanması uygun görülen engelli adaylara 30 dakika ilave süre verildi. Testler 40’ar sorudan oluştu. İstatistik testinde adaylara 60 dakika cevaplama süresi, diğer testlerde 50’şer dakika cevaplama süresi verilecek.

 SONUÇLAR 23 AĞUSTOS’TA

Türkiye’nin 30 ilinde ve 35 sınav merkezinde düzenlenen Alan Bilgisi oturumlarına toplam 171 bin 655 aday başvurdu. Sınavlar için 448 bina, 6 bin 341 salon kullanıldı. Sınavlar için toplam 22 bin 556 personel görevlendirildi. Sınav güvenliği için ise 2 bin 727 emniyet görevlisi sahada. Sınav sonuçları 23 Ağustos tarihinde açıklanacak.

 

Haberin Devamı

KPSS ALAN BİLGİSİ SORU KİTAPÇIKLARI VE CEVAP ANAHTARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!