KPSS 2017 genel yetenek ve genel kültür soru yorumları | Sınav zor muydu?

Güncelleme Tarihi:

KPSS 2017 genel yetenek ve genel kültür soru yorumları | Sınav zor muydu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2017 12:30

KPSS’de bugün öğretmenlik alan bilgisi sınavları gerçekleşiyor. Genel yetenek ve genel kültür sorularından oluşan ilk oturum saat 12.10’da sonlandı. İlk oturumu geride bırakan adaylar, KPSS yorumlarını sosyal medya hesaplarından yapmaya başladı. Peki, sınav zor muydu? Genel yetenek ve genel kültür sorularında en çok hangi soru konuşuldu? KPSS soru yorumları detayda!

Haberin Devamı

KPSS 2017 sabah oturumu saat 10.00’da başladı, adaylara 120 soru için 130 dakika verildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) uygulanan, adayların sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınması kuralı kapsamında, geç kalanlar Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) katılamadı. KPSS İlk oturumunda genel kültür ve genel yetenek sorularını cevaplandırmaya çalışan adaylar, yorumlarını sosyal medya hesaplarından yapmaya başladı. Peki, genel yetenek ve genel kültür sınavı zor muydu? En çok hangi sorular zorladı. İşte, KPSS soru yorumları!

9. 45 KURALI KAPIDAN DÖNDÜRDÜ

Son yapılan pek çok sınavda olduğu gibi KPSS’de de 9.45 kuralı uygulandı. Adaylardan bazıları bu yıl başlatılan 09.45 uygulaması nedeniyle geç kalınca sınava giremeden geri dönmek zorunda kaldı. Adana'da KPSS'ye girecek adaylardan bazıları bu yıl başlatılan 09.45 uygulaması nedeniyle geç kalınca sınava giremedi.

Haberin Devamı

2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı için adaylar sabah saatlerinden itibaren okullara akın etti. Saat 09.05'i gösterdiğinde adaylar polis kontrolünden geçerek salonlara alınmaya başlandı. Polisler detektörlerle adayları aradı. Erkek adaylar iki polisin aramasından sonra salonlara girebildi. Bütün uyarılara rağmen adayların yine bozuk para ve salona alınmayacak maddelerle sınava geldiği görüldü. Bu yıl ilk kez uygulanan ve çok tartışılan saat 09.45'ten sonra gelen adayların sınava alınmaması bu sınavda da uygulandı. Adana'da Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde sınava giren bir aday, geç kaldığını zannederek okula koşarak geldi. Saat 09.43'te gelen aday, son iki dakika kala sınava alındı. Görevliler, kapıların kapanmasına iki dakika kaldığını söyleyerek adayı sakinleştirdi. Görevliler kapıyı kapattıktan 3 dakika sonra bir bayan aday koşarak okula geldi. Polisler, adayın arkasından koşarak kapıların kapandığını, 09.45 uygulaması olduğunu, bu nedenle sınava alamayacaklarını söyledi. Bu sırada bir erkek aday da koşarak okula geldi. Görevliler erkek adaya da sınava girme süresinin bittiğini söyledi. Sınava girebilmek için görevlilere yalvaran iki aday, içeri alınmayınca okuldan ayrıldı.

Haberin Devamı

KPSS SORU YORUMLARI

R‏ @1ikinokta1
Bu tarih neden bu kadar kolaydı ya. Altından bir şey çıkacak diye korkarak işaretledim #KPSS

Ahmet Mücteba Kuşçu‏ @ahmet_mucteba
#KPSS Hasan Sabbah’ın Haşhaşilerini sorup beni sınav esnasında güldürdüler.

Kovaya Düşmüş Balık‏ @tulayustundagg
Sınav mı kolaydı ben mi çok zekiyim #KPSS

GÖKH2O‏ @BlueGkWater 
Baya kolaydı sorular bence. Özellikle genel kültür hoş, matematikte kolaydı neyse bunlar hep imtihan

kidelibiarayageldi‏ @burakmiasena 1
Arkadaşlar #KPSS den çıkmış bulunuyorum. Ya sorular çok kolaydı, ya da ben hiçbir şey bilmiyorum .

Muhammed ÇİFTBUDAK‏ @ciftbudak1
Kahraman Kazan sorusu #kpss de beklenen en net soruydu.

Haberin Devamı

HACIOĞULLARI‏ @hacikiiizi 
#KPSS sizcede çok zor değil miydi sorular? Bir atanamayanlar hikayesi daha başlıyor.

SeLiN ☀️‏ @selinindibi 
#KPSS Ben öyle Atatürk imzası hayatımda görmedim.

Yasin Arslan‏ @YsnArslnn
Şu bi' gerçek ki, tarihin en kolay #KPSS sınavını geride bıraktık! ...Ve ben çalışmadığım için binlerce kez pişmanım! 1 ay çalışsam yeterdi!

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!