Güncelleme Tarihi:
Farklı sebeplerden dolayı ve değişik yerlerde köpekler titrer. Böyle durumlarda ise birçok Köpek sahibi korku ve tedirginlik içerisine girer. Ancak genel bir titreme sebebi olması ile beraber, köpekleri bulundukları yere ve sebebe bağlı olarak da değişik titreme durumlarına yaşandığını söylemek mümkün.
Köpekler Neden Titrer?
Köpeklerin temel titreme sebeplerinden biri heyecandır. Özellikle pozitif açıdan heyecan yaşayan köpekler hızlı hızlı nefes almaya başlar ve titrer. Aynı zamanda enerjileri yüksektir ve canlı bir bakışa sahiplerdir. Bu sebepten dolayı hızlı şekilde ve aralıksız olarak titreme yaşarlar. Bu durum genel olarak mutlu oldukları ve heyecanlandıkları zaman yaşarlar. Tabi bununla beraber olumlu ya da olumsuz birçok farklı sebebin öne çıktığını söylemek mümkün.
Köpeklerin Uyurken Titremesinin Nedenleri
Köpeklerin kasları ve yağları onları ısısını koruyacak bir şekilde evrimleşmiştir. Bu sebepten dolayı özellikle soğuk ortamlarda köpekler titreme yaşar. Bu durum soğuğa karşı köpeklerin vücudunu vermiş olduğu doğal bir tepki olarak öne çıkar.
Köpeklerin Arabada Titremesinin Nedenleri
Köpeklerin büyük bir çoğunluğunda genel olarak araba fobisi ortaya çıkar. Özellikle arabanın hareket etmesi ile beraber buna anlam vermemeleri dolayısıyla titreme yaşayabilirler. Ancak bu süreci doğal akışına bırakmak gerekir. Zaman içerisinde köpekler bu durumu aşacaktır.
Köpeklerin Banyodan Sonra Titremesinin Nedenleri
Köpeklerin banyodan sonra titremesinin nedenleri aslına bakılırsa insanlarla aynıdır. Genel olarak yaşadıkları üşüme ile beraber vücutlarının ısı dengesini yakalamaya çalışması olarak ifade etmek mümkün. Çünkü köpeklerin kasları ile beraber yağları belli bir denge içerisinde ısı meydana getirir. Bu ısının dengelenmesi için ise köpekler belli bir dönem için titreme yaşar.
Köpeklerin Durduk Yere Titremesinin Nedenleri
Aslına bakılırsa köpekler genel olarak durduk yere titremede heyecandan dolayı bunu gerçekleştirir. Tabii söz konusu durduk yere olduğu vakit olumsuz bazı kötü durumlar da yaşanabilir. Özellikle böbrek yetmezliği, nörolojik durumlar ve beyin hastalıkları ile hormonal açıdan dengesizlikler bu durumu yaşatabilir. Böyle zamanlarda ise mutlaka uzman bir veteriner kontrolü altında gerekli tetkiklerin yapılması önemli bir yer taşıyor.