Güncelleme Tarihi:
İstanbul Pendik 80. Yıl Nuh Çimento Anadolu Lisesi’nden yetkililer, nedeni hakkında bilgi vermeseler de, bu hafta ikili eğitime geçildiğini, kendilerinin de bunu yeni öğrendiğini söylüyor. Veliler ise uygulamaya karşı çıkıyor. Okul Aile Birliği Başkanı Hatice Cibeoğlu, şunları anlatıyor: “Çocuğum, bu sene 12’nci sınıfa gidecek. Bu yıl ikili eğitim verileceğini öğrendik. Okul giriş-çıkış saatlerinin sabahın erken ve akşamın geç saatleri olması, öğrencileri olumsuz etkiler. BİMER’e başvurduk. İlçe milli eğitim müdürlüğüne gideceğiz. Eğer ikili eğitim olursa temel lise gibi alternatifleri düşünebiliriz.”
Kaynarca Şevket Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de, üç yıl sonra tekrar ikili eğitime geçti. Geçen yıl 136 olan 9’uncu sınıf kontenjanı, bu sene 300’e çıktı.
Kurtköy Anadolu Lisesi’nde ise kontenjan geçen yıl 380 iken, bu sene 760’a ulaşacak. Laboratuvarların sınıfa dönüşeceği öğrenildi. Lisenin altyapısının buna uygun olmadığını anlatan yetkililer ve veliler, kararın geri alınması için ilçe milli eğitim müdürlüğüyle görüşmeye çalışıyor. Ayrıca Change.org’da başlatılan bir imza kampanyasında, “Okulumuz 1990-1991 eğitim döneminden beri tekli sistemle öğrenci okutuyor. İkili sisteme geçilirse sabah ders başı yapanların giriş saati çok erken olup, öğleden sonra eğitime başlayacakların ise çıkışları geç olacak. Taciz ve tecavüz olaylarının arttığı bu dönemde, biz öğrenciler sistem değişikliğinin tedirginliğini yaşıyoruz” denildi.
KOLEJ İÇİN SON ÇAĞRI
LGS ile girilen kolejlerde serbest kayıt dönemi yarın bitiyor. Çoğu okul kontenjanını doldurdu. Üsküdar Amerikan’da 2; Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nde 11; SEV Amerikan Koleji’nde 8; Saint Benoit Fransız Lisesi’nde 14; Sainte Pulcherie Fransız Lisesi’nde ise 7 kontenjan boş kaldı.
TAŞIMALI EĞİTİMDE DEĞİŞİKLİK
MEB Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nde değişikliğe gidildi. Böylece büyükşehir statüsündeki illerde düzenli toplu taşıma hizmeti verilmeyen yerleşim birimlerinde yaşayan öğrenciler de, taşımalı eğitim kapsamına alındı.
TÜBİTAK’TAN YENİ BURS
TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, yeni başlattıkları ‘Sanayi Doktora Programı’ çerçevesinde proje başına 2.5 milyon TL’ye kadar destek verileceğini belirterek, “Öğrenciler, eğitimi süresince ayda 4 bin 500 TL burs ve doktora sonrasında da istihdam desteği alabilecek” dedi.