Güncelleme Tarihi:
Şurada, "Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri", "Öğretmen Niteliğinin Arttırılması", "Eğitim Yöneticilerinin Niteliğinin Arttırılması" ve "Okul Güvenliği" konularında oluşturulan 4 çalışma grubu, çalışmalarını bitirdi.
Komisyonlarda benimsenen karalar yarın Genel Kurul'da oylanacak.
"Öğretim Programları ve Haftalık Ders Çizelgeleri" konusunun ele alındığı komisyonda, ortaöğretim kurumlarında, farklı eğitim programları ve okul türleri arasında geçiş, sınıf atlama ve normal öğrenim süresinden önce mezuniyet gibi uygulamalara imkan veren eğitim mevzuatının oluşturulması kararlaştırıldı.
Liselerde okutulan T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük dersi içeriğinin bilimsel, arşiv bilgi ve belgeleri ışığında objektif yeniden düzenlenmesi; Kutlu Doğum Haftası, muharrem ayı ve Aşure Günü'nün belirli gün ve haftalar kapsamına alınması; imam hatip liselerine seçmeli Farsça dersinin konulması önerileri benimsendi.
Anadil tartışması
"Kürtçe'nin ilkokulda zorunlu ders olarak yer alması" önerisi, yapılan oylamanın ardından gündeme alınmadı. Öneriler üzerinde görüşlerini bildiren bazı katılımcılar arasında kısa süreli anadil tartışması yaşandı.
Yöneticilerin atanması
"Eğitim Yöneticilerinin Niteliğinin Arttırılması" komisyonunda müdür yardımcılığına başlamak üzere hiyerarşik kariyer basamakları oluşturulması, ilk basamak okul müdürlüğü yardımcılığına görevlendirme yapılabilmesi için merkezi sınavı kazanan öğretmenler arasından, okul müdürü teklifi ve üst makamın onayıyla görevlendirmeye gidilmesi kararlaştırıldı.
Okul müdürlüğüne ise 2 yıl müdür yardımcılığı yapmış ve akredite edilmiş birimlerden aldıkları belli krediyi içeren kurs ve sertifika belgelerine sahip olan ve ulusal eğitim yöneticiliği yeterlilik programlarından aldıkları, eğitim yöneticiliği yetkinlik belgesine bulunanlar arasından okul müdürlüğü mülakat komisyonunca yapılan mülakatta başarı olanların belli bir süreyle geçici olarak görevlendirilmesi, önerileri benimsendi.
Genel Kurul yarın yapılacak
Komisyonlarda benimsenen öneriler yarın Genel Kurul'a sunulacak. Genel Kurul'da yapılacak oylamanın ardından kabul edilen öneriler, tavsiye kararlarına dönüşecek. Tavsiye kararları, bakanın onayı sonrası tebliğler dergisinde yayınlanacak. Şura genel sekreterliği tavsiye niteliğindeki kararları bakanlığın ilgili birimlerine gönderecek.