Kolejlerin yurtdışı açılımları

Güncelleme Tarihi:

Kolejlerin yurtdışı açılımları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2013 15:38

Kolejlerin büyük kısmı tüm Türkiye’ye yayıldıktan sonra gözünü yurtdışına dikti. Okullar Londra, Dubai ve Rusya’da anaokulu, ilkokul ve lise açmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, geçtiğimiz aylarda Londra’ya giderek büyük bir okul arazisi almak için anlaşma imzaladı. İçinde çiftliği de olan, uygulamalı eğitim verilecek, çok farklı uluslararası bir okul açmaya hazırlanıyor. Okulun CEO’su Devrim Karaaslanlı, “Önümüzdeki yıl eğitime başlıyoruz. Londra’nın kuzeyindeki bu okulun ardından Arap Emirlikleri ve Dubai’de okul açmak için görüşmelerimiz sürüyor” diyor.
Kıbrıs’ta okul açan Doğa Okulları’nın buradaki iki kampusunda toplam 1200 öğrencisi bulunuyor. Doğa, burada İngilizce eğitim veriyor. Okulun CEO’su Uğur Gazanker, “Dubai’de ortaklık protokolü yapıldı. Okul yeri belirlendi. Anaokulu, ilkokul, lise olacak. Buradaki okul uluslararası ve Dubai halkına hitap edecek”dedi.

Haberin Devamı

İstanbul dışında ilk olarak Ankara’ya giden ve önümüzdeki yıl İzmir’in ardından Londra’da iki yıldır okul arayan Bilfen Eğitim Kurumları’nın da görüşmeleri tamamlanmak üzere. Bilfen önümüzdeki ay, seçtiği okullardan birine karar verecek. Genel Müdür Yardımcısı Nurşen Kayatürk, “Bina arayışımız sürüyor. Temkinli adım atmak durumundayız. İstanbul markası olarak ilk kez Ankara’ya geldik. Anaokulu, ilkğretim ve liseden oluşan bu kampusumuzun ardından önümüzdeki sene Londra’da bir okul açmak için çalışma ve çabalarımız devam ediyor. Bakanlıkla da görüşmelerimiz sürüyor” diyor.

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da, KKTC ilk okul açan kurum olduklarını belirterek, “Rusya’da da Avrupa’da da okul açmayı planlıyoruz. Almanya’da birkaç kurum ile görüştük. Asıl hedefimiz Türki cumhuriyetleri. KKTC’de ilk okulu açan biziz. Şu anda 350 öğrencimiz var. Liseyi de açtık. Türk eğitimi ile ingiliz eğitimi ortak uygulanıyor” diyerek, açılımlarından söz ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!