Güncelleme Tarihi:
Programın ilk yılı kapsamında üniversitelere giriş sınavında ilk 20 bine girmiş, Türkiye’deki üniversitelerin lisans bölümlerinde okuyan başarılı ve ihtiyaç sahibi 100 öğrenciye burs verilecek. Depremden etkilenen 400 kadın öğrenciye de 4 yıl boyunca eğitim bursu sağlanacak.
STAJ VE SOSYAL GELİŞİM EĞİTİMLERİ
Burs programına dahil olan öğrenciler mezuniyetlerine kadar Eczacıbaşı Topluluğu bünyesindeki çeşitli eğitim, kariyer ve staj programlarıyla desteklenecek. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı; “Sadece ‘ekonomik destek’ sağlamak, gençlerin ‘bütüncül bir şekilde iyi olma hali’ni sağlamaya yeterli değil. Bu gereksinimlerden hareketle, özgün, yaratıcı ve bütüncül destek veren bir burs programının etki yaratacağına inanıyoruz. Yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye’de gençlerin yüzde 59,3’ü burs desteğine ihtiyaç duyuyor. Bunu yüzde 54,2 ile psikolojik destek ihtiyacı; yüzde 26,9’la da iş, staj ve mentorluk ihtiyacı takip ediyor. Ekonomik koşullardan dolayı da bu gençlerin yaklaşık yüzde 45’i tiyatro, sinema gibi kültür sanat faaliyetlerine hiç para harcayamıyor. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Eğitim Bursu programını oluştururken tüm bu verileri dikkate almaya özen gösterdik” dedi.
SORUMLULUĞU DERİNDEN HİSSEDİYORUZ
Eğitimde fırsat eşitliği için 56 yıldır sürdürdükleri çalışmaların, deprem felaketinin ardından katlanarak devam ettiğini vurgulayan TEV Genel Müdürü Banu Taşkın da; “Hem bursiyerlerimizin hem de afet nedeniyle eğitimi kesintiye uğrayan tüm çocuk ve gençlerimizin sorumluluğunu derinden hissediyor; ülkemizin aydınlık geleceğine umutla sarılarak imkânlarımızı seferber etmeyi sürdürüyoruz. Bu yolda, Eczacıbaşı Topluluğu gibi eğitim dostu ve gençlere destek olmayı misyon edinmiş güçlü kurumlarla birlikte yürümek çok kıymetli. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Eğitim Burs Programı kapsamında verilecek desteklerle özellikle kadın öğrencilerimize hayata eşit katılım fırsatı sunulması büyük önem taşıyor” diye konuştu.