Kocaman kelimesinin eş anlamlısı nedir? Kocamanın eş anlamı ile örnek cümleler (TDK)

Güncelleme Tarihi:

Kocaman kelimesinin eş anlamlısı nedir Kocamanın eş anlamı ile örnek cümleler (TDK)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 15:53

Kocaman kelimesi her insanın anlamını bildiği kelimelerden biridir. Anlamı bilinen kelimeler günümüzde daha yaygın kullanılıyor. Herkesin anlamını bildiği kocaman kelimesinin eş anlamları da oldukça merak ediliyor. Eş anlamı konusunda kocaman kelimesi araştırılan kelimelerden biri oluyor. Kocaman kelimesinin eş anlamlısı nedir? Kocamanın eş anlamı ile örnek cümleler için detaylı bilgileri sizler için derledik.

Haberin Devamı

Kocaman kelimesi farklı eş anlamlara sahiptir. 4 farklı eş anlama sahip olan bir kelimedir. İri, büyük hantal ve koca kelimeleri kocaman sözcüğünün eş anlamlarıdır.

 Kocaman Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir?

 Eş anlamı bulunan sözcükleri öğrenmek isteyenler ilk olarak internet üzerinden araştırma yapıyor. Eş anlamı merak edilen kocaman kelimesi de, araştırılan bir kelimedir. Kocaman kelimesinin yerine bir kelime kullanmak isteyenler, eş anlamlarını araştırabiliyor. Kocaman kelimesinin yerine kullanılabilecek alternatif çok kelime bulunuyor. İri kelimesi kocaman kelimesi yerine tercih edilebilecek bir kelimedir. İri kelimesi haricinde büyük ve hantal kelimeleri de tercih edilebilecek kelimeler arasında bulunuyor.

 Kocamanın Eş Anlamı İle Örnek Cümleler

Haberin Devamı

 Kocaman kelimesinin sahip olduğu eş anlamların kullanımlarını merak edenler örnek cümleler araştırabiliyor. Kocaman kelimesinin sahip olduğu eş anlamlardan biri de, koca kelimesidir. Koca kelimesiyle veya büyük kelimesiyle örnek cümle kurmak mümkündür. Merak edilen eş anlamlı örnek cümleler şu şekildedir;

Alacağımız evin odaları çok büyük yapılmış.

İri bir yapıya sahip olduğu için beni korkuttu.

Koca bir odada tek başıma oturuyorum.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!