Kertik Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Kertik Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı

Güncelleme Tarihi:

Kertik Ne Demek, Ne Anlama Gelir Kertik Kelimesinin Tdk Sözlük Anlamı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2022 18:16

Kertik kelimesi, kertilmiş olan demektir. Kertik aynı zamanda kuş gözlemcileri tarafından sıklıkla kullanılmakta olan bir kelime olarak bilinmektedir. Kuş gözlemcileri tarafından görülen kuş türlerinin sayısını ifade etmek için de kertik kelimesi kullanılmaktadır. Çentik ve kertilmiş yer olarak da bilinmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Kertik, dilimizde bir sıfat olarak kullanılmaktadır. Kertik; kertilmiş yer, çentik ve gedik anlamına gelmektedir. Kertik aynı zamanda beşik kertiği olarak da bilinmektedir. Bebeklerin doğduklarında, henüz daha beşikteyken anneleri ve babaları tarafından nişanlanmasına beşik kertiği denilmektedir.

  Kertik Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

  Kertik kelimesinin bilinen farklı anlamlarının olduğu söylenebilir. Kertik kelimesinin yaygın olarak beşik kertiği olarak kullanıldığı bilinmektedir. Beşik kertiği, beşikteki bebeğin annesi ve babası tarafından nişanlanması olarak bilinmektedir. Kertik, burnu küçük olan hayvanlar ve insanlar için de kullanılan bir ifadedir. Kertik kelimesinin en yaygın kullanım şeklinin beşik kertiği olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. Kertik, kuş gözlemcileri tarafından da kuş türlerini belirtmek için kullanılan bir kelimedir.

Haberin Devamı

  Kertik Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı

  Kertik kelimesi sözlükte, kertilmiş yer ve kertilmiş olan olarak bilinmektedir. Kertik kelimesinin sözlükte; kertilmiş yer, çentik ve gedik anlamına geldiği bilinmektedir. Aynı zamanda kertilmiş olan anlamına da gelmektedir. Kertik kelimesinin sahip olduğu diğer anlamların ise; küçük sabun parçası, veya insan, ufaklık, çetele, çukur ve hallaç tokmağı anlamlarına sahip olduğu söylenebilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!