Güncelleme Tarihi:
Devlet okullarına çizgi film atölyesi kuran Panasonic Eco Solution Türkiye sayesinde, ilkokul öğrencileri kendi çizimlerinden oluşan karakterleri renkli animasyonlara dönüştürebiliyor. Çizgi filmler çocukların hayal dünyasını genişleterek, eğlendirme ve öğretme rolü üstleniyor. Düşünme sistemi yetişkinlerden farklı olan çocuklar, çizgi filmleri izlerken kendilerini izlediklerinin parçası haline getiriyor ve yaratıcılıklarını geliştiriyor.
HAYAL GÜÇLERİNİ KULLANIYORLAR
Panasonic Eco Solutions Türkiye, Sancaktepe İbni Sina İlkokulu’na kazandırdığı çizgi film atölyesiyle ilkokul çağındaki çocukların yaratıcılıklarını ve el becerilerini geliştirmelerini eğlenceli hale getiriyor. Altı yıldır faaliyet gösteren çizgi film atölyesinde çocuklar, Animatör Ezgi Çelik gözetiminde eğitim alıyor. Eğitimde özgün hikâyeler ve çizgi karakterler yaratan çocuklar, hayal güçlerini özgürce kullanıyor. Uygulama aşamasında, bu karakterleri gerçeğe dönüştürürken el becerilerini de geliştiriyorlar. Öte yandan yarattıkları karakterlerin seslendirmelerini bile kendileri yapan öğrenciler, çizgi film konusunda da çok şey öğreniyor.
‘YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYORLAR’
Panasonic Eco Solution Türkiye Kurumsal Marka Yönetimi Genel Müdürü Aysel Özaltınok, çizgi film atölyelerinde yapılan çalışmaları şöyle anlattı:
“Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlamak için ekonomik, sosyal ve çevresel sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Bu kapsamda, faaliyet gösterdiğimiz bölgenin çevresel ve toplumsal öncelikleri konusunda sorumluluk almak üzere hayata geçirdiğimiz ‘Yerel Kalkınmaya Destek’ projesi uzun süredir devam ediyor. Bu yaklaşımın sonucu olarak altı yıldır faaliyet gösteren çizgi film atölyemizde birçok öğrenci, yeteneklerini oldukça yaratıcı bir ortamda geliştirme fırsatı buldu. Projemizle, çocukların hayatında başarılı ve aydınlık geleceğe doğru bakmalarını sağlayan bir pencere açtığımıza inanıyorum. Çünkü yetenekli çocukların hayal dünyalarının gelişimine değer katan atölyemizde eğitim gören öğrenciler, çizgi film yapımı konusunda gerçekten örnek başarılara imza attı. Bugüne kadar enerji verimliliği, geri dönüşüm ve güvenli okul temalarında beş çizgi film tamamlayan öğrenciler, seslendirmelerini kendilerinin gerçekleştirdiği filmler sayesinde yeteneklerini keşfetme imkânı buluyor.”