Karnıyarık Nasıl Yazılır? Karnıyarık Kelimesi Tdk'ya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı?

Güncelleme Tarihi:

Karnıyarık Nasıl Yazılır Karnıyarık Kelimesi Tdkya Göre Bitişik Mi Yazılır Ayrı Mı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2022 22:58

Lezzetli bir yemek türü olması ile beraber ayrıca yazılış hatası gerçekleşen sözcükler içerisinde karnıyarık bulunmaktadır. Özellikle bitişik mi yoksa ayrı mı yazılıp yazılmayacağı konusunda kararsızlık yaşanır. Peki, karnıyarık nasıl yazılır? Karnıyarık kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Özellikle kıymalı olarak ele alınması ile beraber hazırlanan karnıyarık, Türkiye'nin en sevilen lezzetler içerisinde gelir. Bununla beraber çok fazla yazım hatası gerçekleşen yemekler arasında olduğunu söylemek mümkün. Genelde iki kelime bir araya geldiği için bunların ayrı ya da bitişik yazılıp yazılmayacağı araştırılmaktadır. 

 Karnıyarık Nasıl Yazılır? 

 Bir yemek ismi olması ile beraber özel isim olduğu için bu kelime bitişik olarak yazılmaktadır. Bu doğrultuda ‘karnıyarık’ şeklinde ele alınmalı ve yazılmalıdır. Birçok değişik çeşit üzerinden hazırlanan bu lezzetli yiyecek türü, kelime anlamı kapsamında bitişik olarak ele alınır. Ayrı yazılması dahilinde iki farklı kelime değişik bir anlam ortaya çıkarmaktadır. 

 Karnıyarık Kelimesi TDK'ya Göre Bitişik mi Yazılır, Ayrı mı? 

Haberin Devamı

 Bitişik mi yoksa ayrı mı yazılacağına dair en çok merak edilen kelimeler içerisinde karnıyarık gelmektedir. Bu doğrultuda Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit kelimenin bitişik olarak yazılması gerektiğini söylemek mümkün. 

 Karnıyarık = doğru

 Karnı yarık = yanlış 

 Bu şekilde bitişik olarak ele alınması ile beraber cümle içerisinde karnıyarık kelimesini kullanmak mümkün. Ortak bir lezzet olması ile beraber bu kelime özellikle makalelerde çok sık değerlendirilmektedir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!