Güncelleme Tarihi:
Ateş yaptığı açıklamada, devletin hızla sosyal devletin yükümlülüğü olan alanlardan çekildiğini ve ortaya çıkan boşluğun da piyasa mekanizmaları içinde küçük teşviklerle ya da lokal projelerle doldurulacağının öne sürüldüğünü belirtti. Kadınların ve kız çocukların eğitime ulaşımının ancak sağlam devlet politikalarıyla mümkün olacağını vurgulayan Ateş, “Haydi Kızlar Okulu” ya da “Kardelenler” gibi lokal projelerin soruna çözüm olmaktan uzak olduğunu savundu. Ateş, "Bize sunulanlar birer masaldan ibaret. Kadın yoksulluğuna karşı üretilen projelere ya da kadınların girişimci olmasına karşı değiliz ancak sorunun çözümünün tümüyle bu projelere havale edilmesi kabul edilemez” dedi.
KARDELEN AYŞE'NİN KADROSU YOKMUŞ
Son günlerde bir reklam kampanyası ile “Kardelen Ayşe” olarak sunulan Elif öğretmenin gerçek öyküsünün bütünlüklü politikalar olmadan lokal projeler ile nereye kadar gidilebileceğini gözler önüne serdiğini kaydeden Ateş, şu ifadelere yer verdi:
“Kardelen Ayşe Elif öğretmen reklamda olduğu gibi burslu okumuş ve Mardin Yeşilli’de öğretmenlik yapıyor. Ancak tatlı masal esintileri burada sona eriyor. Çünkü o kadrosuz bir öğretmen. Bu nedenle ayda 300 YTL maaşla vekil öğretmenlik yapıyor. Mesleğini eğitimini aldığı branşta da yapamıyor. Sosyal Bilgiler öğretmeni ama İngilizce öğretmenliği yapıyor. İşte sosyal devlet uygulamalarının yerine alan piyasa mekanizmalarının ve projeye dayalı çözümlerin gelebileceği nokta bu”