Bugün hangi il ve ilçelerde okullar tatil edildi?

Güncelleme Tarihi:

Bugün hangi il ve ilçelerde okullar tatil edildi
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 04, 2016 10:21

Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok il ve ilçe merkezinde okullar bugün için tatil edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, bazı illerde kar yağışı etkisini arttırmaya devam ediyor. Peki; 4 Ocak Pazartesi günü hangi illerde okullar tatil? 4 Ocak'ta neredeki okullar tatil edildi?

Haberin Devamı

Yeniyılın ilk haftasının ilk kar tatili haberi Batman, Bartın, Sinop ve Zonguldak'tan geldi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Bartın, Van, Giresun, Zonguldak, Batman, Bitlis, Trabzon, Kastamonu, Sinop, Artvin, Muş,Mardin, Şırnak, Rize, Edirne, Siirt, Kırklareli ve Tekirdağ'da okullar tatil edildi. Şu sıralar milyonlarca öğrenci ''Bugün Okullar Tatil mi?'', ''5 Ocak Okullar Tatil mi?'' ve ''Bugün hangi illerde okullar tatil edildi?'' diye araştırmaya başladılar.

Kar yağışı özellikle Doğu Anadolu bölgesinde etkili oluyor. Meteoroloji bu bölgedeki kar yağışının akşam saatlerinde şiddetini arttırarak devam etmesinin beklendiğini açıkladı. Peki; Bugün hangi illerde okullar tatil edildi?

Ä°STANBUL'DA OKULLAR TATÄ°L MÄ°?

İstanbul'da okulların tatil edilip edilmeyeceği merak konusuydu. Bu konuya cevap İstanbul Valiliği'nden geldi. İstanbul Valiliği, eğitim ve öğretime engel teşkil edecek bir hava muhalefetinin beklenmediğini belirterek 4 Ocak Pazartesi günü okulların açık olacağını duyurdu.

Haberin Devamı

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle; ''Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre ilimizde bu gece itibariyle kar yağışı yerini sağanak yağmura bırakacaktır. Bu sebeple 4 Ocak 2015 Pazartesi günü hava koşullarının eğitim-öğretime engel olmayacağı değerlendirildiğinden, okulların tatil edilmesi söz konusu değildir.''

KARABÃœK'TE OKULLAR TATÄ°L MÄ°?

İl genelinde görülen yoğun kar yağışı nedeniyle Karabük'teki bütün okullar 4 Ocak Pazartesi günü tatil edildi. Karabük Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada yoğun kar yağışının artarak devam etmesinin beklendiği belirtildi. Ayrıca Valilik açıklamasında buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

UÅžAK'TA OKULLAR TATÄ°L MÄ°?

Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Uşak Valiliği, il genelindeki okullarda eğitim ve öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu. Uşak Valisi Ahmet Okur, kar tatilini bu sabah saat 06:00'da Twitter'dan attığı tweet ile duyurdu. Kar tatili Uşak il merkezi ve ilçelerinde geçerli.

GÄ°RESUN'DA OKULLAR TATÄ°L MÄ°?

Haberin Devamı

Yoğun kar yağışı nedeniyle Giresun merkezinde ve 6 ilçede okullar bir gün, Yağlıdere ilçesinde ise 2 gün eğitime ara verildi. Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğüile Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre; Giresun merkez, Bulancak, Eynesil, Görele, Çanakçı, Piraziz ve Tirebolu ilçelerinde bugün, Yağlıdere ilçesinde ise 4 - 5 Ocak 2016 günleri ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Doğankent ilçesinde köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitim öğretime bir gün ara verildi. Ayrıca Giresun Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Giresun'da kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamileler ile engellilerin bugün idari izinli sayılacakları açıklandı.

Haberin Devamı

BATMAN'DA OKULLAR TATÄ°L MÄ°?

Batman'ın Sason ilçesinde 2, merkez ve diğer ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi .Batman Valiliği'nden yapılan açıklamada; kar yağışı ve don olayları sırasında herhangi bir olumsuzluk veya mağduriyet yaşanmaması için eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığı açıklandı.

Sason ilçesinde bugün ve Salı günü, il merkezi ve diğer ilçelerde ise sadece bugün eğitime ara verildi. Valilik'tan yapılan açıklamada; "Kamuda çalışan engelli ve  hamile personellerimiz de bugün idari izinli sayılacaktır" ifadesine yer verildi.

VAN'DA OKULLAR TATÄ°L MÄ°?

Van il merkezindeki mahalle yollarının kapalı olması nedeniyle il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

Haberin Devamı

ZONGULDAK'TA OKULLAR TATÄ°L MÄ°?

İl genelinde görülen yoğun kar yağışı nedeniyle Zonguldak'taki tüm okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki okulların bugün tatil edildiği belirtildi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarındaki hamile ve engelli personelin de bugün idari izinli sayılacağı duyuruldu.

EDÄ°RNE'DE OKULLAR TATÄ°L MÄ°?

İl merkezi ve ilçelerdeki yoğun kar yağışı nedeniyle Edirne'de eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. Edirne Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Edirne'de etkisini sürdüren soğuk ve yağışlı havanın hayatı olumsuz etkilediği belirtildi. İl'de görülen yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği ifade edilen açıklamada; ''İlimizde yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün devam edecek olması ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla Valilik kararıyla pazartesi günü  Edirne merkez ile Havsa, Lalapaşa, Süloğlu, Keşan, Meriç ve Uzunköprü  ilçelerindeki temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında eğitim-öğretime bir gün süreyle Enez ve İpsala ilçelerinde sadece taşımalı eğitim öğrencileri için eğitime bir gün ara verilmiştir.'' denildi.

Haberin Devamı

BARTIN'DA OKULLAR TATÄ°L MÄ°?

Kar yağışı nedeniyle il genelindeki ilk ve orta dereceli okullar, 2 gün tatil edildi. Bartın Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada; kar kalınlığının 1 metreyi aşması ve yağışın etkisini arttırarak devam etmesi nedeniyle bugün ve yarın okullardaki eğitim-öğretime ara verildiği duyuruldu.

RÄ°ZE'DE OKULLAR TATÄ°L MÄ°?

Kentte etkili olan kar yağışının ardından yaşanan buzlanma ve don olayı nedeniyle Rize'de eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği bildirildi. Rize Valisi Ersin Yazıcı, yazılı olarak yaptığı açıklamasında; 3 gündür etkili olan kar yağışının ardından oluşan buzlanma nedeniyle bazı olumsuzlukların yaşanabileceğine dikkat çekti.

4 Ocak Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verildiğini belirten Vali Yazıcı;  "Meteorolojik veriler ışığında  öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için merkez ve tüm ilçelerinde okul  öncesi, temel eğitim, orta öğretim kurumları ile yaygın, özel öğretim ve özel  eğitim kurumlarının 4 Ocak Pazartesi tatil edilmesine karar verilmiştir." ifadelerini kullandı. Yazıcı; il geneli ve ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında görev  yapan hamile ve engelli personelin de bir gün süreyle idari izinli sayılmasının kararlaştırıldığını kaydetti.

KIRKLARELÄ°'DE OKULLAR TATÄ°L MÄ°?

İl merkezi ve ilçelerdeki yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz yaptığı açıklamada; il genelinde görülen yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini ifade etti.

BÄ°TLÄ°S'TE OKULLAR TATÄ°L MÄ°?

Bitlis il merkezi, Hizan, Mutki ve Güroymak ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullara 1 gün süreyle tatil edildi. Hizan'da engelli ve hamile kamu çalışanlarının da bugün idari izinli sayılacakları belirtildi.

SÄ°NOP'TA OKULLAR TATÄ°L MÄ°?

Sinop il merkezi ile 4 ilçede yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan yaptığı açıklamada; bölgedeki kar yağışının 3 gündür etkisini dürdürdüğünü ve özellikle sahil kesiminde bulunan ilçelerde yoğun kar yağışının halen devam ettiğini belirtti. Ayrıca Sinop Üniversitesi'nde bugün yapılacak olan sınavların bir gün ertelendiği ifade edildi.

SAMSUN'DA OKULLAR TATÄ°L MÄ°?

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre; yoğun kar yağışı nedeniyle Alaçam, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, 19 Mayıs, Salıpazarı, Terme, Tekkeköy ve Yakakent ilçelerindeki okullarda eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. Yapılan açıklamada, gün içinde kar tatiliyle ilgili gelişmelerin sosyal medyadan açıklanacağı belirtildi.

ARTVÄ°N'DE OKULLAR TATÄ°L MÄ°?

Üç ilçede bugün eğitim ve öğretime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada kar ve buzlanma nedeniyle Borçka, Arhavi ve Hopa ilçelerindeki tüm okullarda 4 Ocak Pazartesi günü okulların tatil edildiği duyuruldu.

TRABZON'DA OKULLAR TATÄ°L MÄ°?

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada; Aralık, Sürmene, Hayrat, Çaykara, Köprübaşı ve Dernekpazarı ilçelerindeki tüm okullar ile Ortahisar ve Arsin ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki okulların 4 Ocak, Of ilçesinde ise 4-5 Ocak tarihlerinde eğitime ara verildiği duyuruldu. Bu ilçelerin dışındaki Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerinde de 4 Ocak 2016 Pazartesi günü okullara 1 gün ara verildi.

KASTAMONU'DA OKULLAR TATÄ°L MÄ°?

Kar yağışı nedeniyle 3 ilçede bir gün, 3 ilçede ise 2 gün okullarda eğitim ve öğretime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; Kastamonu'nun Abana, Cide, İnebolu ilçelerinde 4 Ocak Pazartesi, Bozkurt, Şenpazar ve Çatalzeytin ilçelerinde ise 4-5 Ocak tarihlerinde tüm ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. 

Azdavay ilçesinde ise köy ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda  eğitim öğretime iki gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.

MARDÄ°N'DE OKULLAR TATÄ°L MÄ°?

Mardin ValiliÄŸi'nden yapılan açıklamada; ''Artuklu, Savur, Dargeçit, Ömerli ilçelerimizde 2 gün, Midyat,  YeÅŸilli, Mazıdağı ilçelerimizde 1 gün eÄŸitim ve öğretime ara verilmiÅŸtir. Derik ilçe  merkezinde eÄŸitim ve öğretim devam edecek olup, Böğrek, Beskavak, Bozbayır,  Ballı, Hisaraltı, AÅŸağımezra, Taşıt, Dumluca, Bozbayır, Üçtepe, Yassıtepe,  Demirli, Subaşı, Åžahverdi, DüztaÅŸ, Derinsu, MeÅŸeli, Subatan, Åžerefli, Akıncılar,ÂBurç, GoktaÅŸ, Üçkuyu, Bozok, Çayköy, Akçay, AktaÅŸ, Düztaşçivili, Åžeyhhabib,  Pirinçli, Çukursu, Çiçekli mahallelerinde eÄŸitime 1 gün ara verilecektir.'' denildi.ÄŸi  duyurulan açıklamada, engelli ve hamile memurların da bir gün idari izinli  sayılacağı ifade edildi.

TEKÄ°RDAÄž'DA OKULLAR TATÄ°L MÄ°?

Tekirdağ'daki yoğun kar yağışı nedeniyle 4 Ocak 2016 Pazartesi günü Süleymanpaşa, Çerkezköy, Kapaklı, Çorlu, Ergene, Saray, Hayrabolu, Malkara ve Muratlı ilçelerinde eğitim ve öğretime ara verildiği belirtildi.

ORDU'DA OKULLAR TATÄ°L MÄ°?

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre; üç gündür etkili olan kar yağışının ardından meydana gelen buzlanma ve olumsuz hava şartları nedeniyle; Çamaş, Çatalpınar, Fatsa, Gülyalı, Kabadüz, Korgan ve Perşembe ilçelerinde eğitim ve öğretime bugün ara verildi.

MUÅž'TA OKULLAR TATÄ°L MÄ°?

İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan'ın yaptığı açıklamaya göre; Muş ili genelinde eğitim ve öğretime bugün ara verildi. Öteki taraftan kar nedeniyle yolları kapanan köy okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda öğrenci ve öğretmenlerin 1 gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!