Güncelleme Tarihi:
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kurulmasına Dair Kanun Tasarısı ile Ostim Teknik Üniversitesi'nin kurulmasına ilişkin Yüksekögretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı görüşüldü. Toplantıda söz alan milletvekillerinin soru, görüş ve eleştirilerine cevap veren Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni üniversiteler kurulması konusunda birçok ilden taleplerin geldiğini aktararak, "Bütün talepler bir ortaya çıksın, YÖK'ün de görüşünü alalım, ülkemizin de ihtiyaçları ne ise o doğrultuda bir üniversite kuralım" diye konuştu. Her üniversitenin bir diğerinin benzeri olmaması gerektiğini dile getiren Yılmaz, bazı özel, vakıf üniversitelerinin öğrenci dahi bulamadıklarına dikkati çekti.
2 BİNİN ÜZERİNDE ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILDI
Sözleşmeli öğretmen eşleri konusuna da değinen Yılmaz, sözleşmeli öğretmenliği getirirken öğretmenlerin bir şekilde doğudan batıya sirkülasyonunu durdurmayı amaçladıklarını anımsattı. Yılmaz, "Oradakilerin de bir hizmete ihtiyacı vardı. Ama her ikisi de sözleşmeliyse Anayasa'da da 'Devlet ailelerin bütünlüğünü sağlar' diyor. Batı olmamak üzere, yani mümkün olduğu kadar diğerinden daha mahrum olana gitmek kaydıyla izin vereceğiz. Bu dönemde atamalarını gerçekleştireceğiz" açıklamasında bulundu. Öte yandan Yılmaz, 2 binin üzerinde engelli öğretmen ataması yapıldığını anımsatarak, ihtiyaç olması halinde önceliğin engellilere verileceğini ve ihtiyacın bu kişilerden karşılanacağını söyledi.
Kapatılan vakıf üniversitelerinin öğretim üyelerinin istihdamı konusunda bir engelin bulunmadığını da aktaran Yılmaz, "Rektörlere şu bilgi verildi; gerekli istihbarat, araştırma yapılmak üzere istihdam edilebilir. İstihdam edilen örnekleri de vardır" dedi.