Güncelleme Tarihi:
Kahveye olan ilgi ve tüketim gün geçtikçe artıyor. Uluslararası Kahve Örgütü'ne (ICO) göre bu yıl kahve tüketimi 160 milyon çuvalı geçecek. Her gün, dünya genelinde iki milyar fincan kahve içildiği tahmin ediliyor. Bu ilgi ve talebi karşılamak amacıyla İstanbul Okan Üniversitesi, kahve dersi vermeye başladı. Teorik ve uygulamalı olarak başlayan ‘Kahve Bilimi ve Uygulamaları’ dersine gastronomi bölümü öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Dersler, gastronomi yazarı, kahve eğitmeni ve danışmanı Cenk Girginol tarafından haftada üç saat veriliyor.
KAHVE UZMANLARI DERSE KONUK OLACAK
Toplamda 14 hafta sürecek ders kahve, tarihi, yetiştirilmesi, işlenmesi, harmanlaması, espresso teknikleri, filtre kahve tadımları gibi başlıklarla işlenecek. Derslerin teori aşaması tamamlandığında uygulamalar başlayacak. Öğrenciler, espresso makinelerinin başına geçip kahve tekniklerini öğrenecek, ‘Chemex’ gibi 3’üncü nesil filtre kahve tekniklerini görecek. Ayrıca kahve konusunda uzmanlaşmış isimler de derse konuk olacak.
‘TÜRKİYE’DE KİŞİBAŞI YILLIK KAHVE TÜKETİMİ 550 GRAM’
Yıl sonunda öğrencilerin kahve konusunda çok detaylı akademik bilgiye sahip olacağını söyleyen Cenk Girginol, “Herhangi bir kafe, restoran, otelde yiyecek-içecek ve kahveyle alakalı operasyonlara hakim olacaklar. Bu dersi gören mezunlarımız barista, yönetici, operasyon müdürü, kahve kavurucusu olabilir. 14 haftada, bir kafede kahvenin maliyetlendirmesine kadar her şeyi öğreteceğiz. Herhangi bir kafenin operasyon müdürü olabilecek eğitime sahip olacaklar” dedi.