Kadınlar erkeklerden daha iyi İngilizce konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar erkeklerden daha iyi İngilizce konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2014 16:19

EF Education First Uluslararası Dil Merkezleri, Dünya İngilizce Yeterlilik Endeksi’nin 4’üncüsünü yayımladı. 63 ülkenin mercek altına alındığı raporda Türkiye’de kadınların erkeklerden daha iyi İngilizce konuştuğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İndekste Türkiye’de kadınların ortalama EFI puanı 50.14 olurken erkeklerin ortalama puanı 45.58. Nesiller arasındaki İngilizce yeterlilik seviyesindeki farka bakıldığında, diğer ülkelerle benzerlik gösteren Türkiye’de en iyi İngilizce seviyesinin 24-44 yaş arasındaki yetişkinlerde olduğu görüldü.

SIRA GERİLİYOR

Ülkelerin yeterlilik düzeylerinin 5 kategoriye ayrıldığı indekste, Türkiye’nin İngilizce yeterliliği en düşük seviyede. Türkiye, son yedi yılda puanını ‘10.14’ artırmasına ve Avrupa’da İngilizcesini en çok geliştiren ülke olmasına rağmen 2013 indeksine göre geriledi. Geçen sene 60 ülke arasında 41’inci sırada yer alan Türkiye bu yıl 63 ülke arasında 47’inci oldu.

İLK SIRA DANİMARKA’NIN

İndeksin ilk sırasını Danimarka, son sırasın ise Irak aldı. Beş seviye grubuna ayrılan listenin başında İskandinav ülkeleri üstünlüklerini yine korudu. İngilizce’yi en iyi konuşanlar Avrupa ülkeleri olurken, Asya’nın da dil eğitimine önemli yatırım yaptığı görüldü. Ülkemizle benzerliklerine dikkat çekilen indekste, Çin ve Brezilya 37 ve 38’inci sıraları alarak Türkiye’yi geride bıraktı. Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkeleriyse listede son sıraları paylaştı. Irak sonuncu oldu.

Haberin Devamı

Kadınlar erkeklerden daha iyi İngilizce konuşuyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!