İzmir'de okullaşma oranı yüzde 65 ulaştı

Güncelleme Tarihi:

İzmirde okullaşma oranı yüzde 65 ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2013 12:34

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi kapsamında İzmir’de okul öncesi eğitimde yüzde 23 olan okullaşma oranının yüzde 65 seviyesine ulaştığını söyledi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nca UNICEF’in teknik desteği ve AB’nin mali katkısı ile yürütülen “3-4-5 Erken Eğitimi Seç-Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında, İzmir’de Toplumsal Seferberlik Kampanyası Çalıştayı düzenlendi. İzmir Valisi Kıraç, toplantıda yaptığı konuşmada, nüfusunun yarısından fazlasının çocuk yaşta olduğu Türkiye için vazgeçilmez konumdaki eğitimin en önemli unsurlarının okul öncesi eğitim ile mesleki eğitim olduğunu belirtti. Kıraç, “Eğitime Yüzde 100 Destek kampanyası kapsamında imzalanan 174 protokolle hayırseverler İzmir’in eğitimine 250 milyon lira kaynak bağışladı. Okul öncesi eğitimde yüzde 23’lerde olan okullaşma oranı yüzde 65’lere getirildi. Çocukların topluma kazandırılmasının yanı sıra suçtan uzaklaştırılması, sorunların ortadan kaldırılmasının yolu yüzde 100 okullaşmadan geçiyor” dedi.

Haberin Devamı

UNICEF Türkiye İletişim Bölüm Başkanı Sema Hosta da araştırmaların, okul öncesi eğitim almış çocukların üniversite sınavlarında daha başarılı olduğunu ortaya koyduğunu, okul öncesi eğitimin ülkelerin gelişiminde önemli rolü bulunduğunu vurguladı. Hosta, şöyle konuştu: “Proje, dezavantajlı çocukların ve ailelerinin çocuk gündüz bakım ve okul öncesi eğitim programlarına kaydolma ve devam etme oranlarının arttırılmasını hedefliyor. Bu kurumların kapasitelerini artırıp toplum temelli modellerle mevcut eğitim hizmetlerinin geliştirilmesi amaçlanıyor. İnsanların, okul öncesi eğitime yönelik algısını değiştirmek en önemli çabamız. Okul öncesi eğitim, bir insanın hayatının en önemli yatırımı olduğu kadar bir ülkenin gelişmesinin en kestirme yolu. Okul öncesi eğitim ücretli. Bu nedenle başlatılan çocuk başına 25 lira kaynak teşvik etme kampanyası ile dezavantajlı 3 bin 888 çocuğun okul öncesi eğitimden ücretsiz olarak yararlanması sağlandı. Farkındalığın artmasıyla daha fazla toplumsal destek sağlanacağına inanıyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!