Güncelleme Tarihi:
Öğrencilerin daha sağlıklı beslenmesi için okullarda tost ve hamburger yapımında ruşeymli ekmek kullanılmasına karar verildiği açıklandı. Bunun için protein, vitamin ve mineral bakımından zengin ruşeymli ekmek ürettirdiklerini anlatan İzmir Kantinciler Odası Başkanı Rasim Topçu, "Ruşeym, buğdayın verdiği büyük bir ödül. Türkiye'de ilk kez İzmir'de başlatacağımız uygulamayla daha sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunacağız" dedi.
Topçu, bakanlık talimatı doğrultusunda kantinlerde cips ve kola satmadıklarına değindi. Bazı idarecilerin okul giriş çıkışlarını denetlememesi yüzünden, öğrencilerin dışarıdan kola ve cips aldığını, bunun engellenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı da öğrencilerin, temiz ve sağlık koşullarına uygun beslenmesine önem verdiklerini dile getirerek, projenin önemine dikkati çekti.
Toplantıdaki kantincilerin sorunlarını da dinleyen Bardakcı, çözümü konusunda ilgili elinden geleni yapacağını belirtti.