“İşte Benim Öyküm" yarışması sonuçlandı

Güncelleme Tarihi:

“İşte Benim Öyküm yarışması sonuçlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2007 10:55

İlköğretim öğrencileri arasında düzenlenen “İşte Benim Öyküm” yarışması sonuçlandı.

TNT Express Türkiye'nin sosyal sorumluluk projesi “TNT Express Bilgi ve Kültür Taşıyor” kapsamında kitap götürülen okullardaki ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen “İşte Benim Öyküm” yarışması sonuçlandı.
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Zeytinburnu Şubesi ve Türkiye Bilim Merkezleri Vakfı Şişli Belediyesi Bilim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen yarışmada, 7-10 yaş grubunda, Şemdinli'nin A. Kayalar Köyü İlköğretim Okulundan Çiğdem Avcı birinci, Sivas'ın Eskikarahisar Köyü İlköğretim Okulundan Muhammet Hatem ikinci, Iğdır'ın Aralık ilçesi Gödekli İlköğretim Okulundan Ebru Gülmüş üçüncü oldu.
Bu grupta, Şemdinli A. Kayalar İlköğretim Okulundan Agit Özer ise jüri özel ödülüne layık görüldü.
11-14 yaş grubunda ise Eskişehir Eti Maden İşletmeleri İlköğretim Okulundan Gizem Saydemir birinci, Bingöl-Solhan İMKB Arakonak İlköğretim Okulundan Ayşe Gülen ikinci, Iğdır Aralık Gödekli İlköğretim Okulundan Çınar Aras üçüncü olurken, Bingöl Solhan Atatürk İlköğretim Okulundan Rıdvan Birinci jüri özel ödülünü aldı.
TNT Ekspres Türkiye tarafından ödüllendirilen tüm öğrencilere, eğitim bursu, birinci olan öğrencilerin okullarına da bilgisayar verildi.

ÇAYIR PAPATYASININ ÖYKÜSÜ

7-10 yaş grubu birincisi Çiğdem Avcı, “Okul Papatyası” adlı hikayesinde, etrafı otlarla kaplı bir çayır papatyasının, tarla kuşu tarafından fark edilip güzelliğinin doğaya bildirilmesiyle hayallerinin gerçeğe dönüşmesini anlatıyor.
Avcı'nın hikayesi, “Çayır papatyası gibi benim de hayallerim var. En büyük hayalim de okuyup doktor olmak ve insanların önündeki sağlık engellerini kaldırıp hayatta mutlu olmalarını sağlamaktır” diye son buluyor.
“Uzay Maceram” adlı öyküsüyle 11-14 yaş grubu birincisi seçilen Gizem Saydemir ise öyküsünde uzaya çıktığını ve yıldızlar, güneş ve gezegenlerle tanıştığını anlatıyor.
Öyküsünün sonunda gördüklerinin ne yazık ki bir rüya olduğunu belirten Saydemir, öyküyü “Ama biliyorum ki mutlaka bir gün rüyam gerçekleşecek. Camdan dışarıya baktım, yıldızlar beni görünce yanıp yanıp söndüler” diye bitiriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!