İstanbul'u Kuşatan İlk Türk Devleti Hangisidir? İstanbul'u Kuşatan Türk Devletleri Ve İsimleri

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Kuşatan İlk Türk Devleti Hangisidir İstanbulu Kuşatan Türk Devletleri Ve İsimleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2022 11:00

İstanbul'u kuşatan ilk Türk Devleti Avarlar'dır. Tarihte önemli bir yeri olan Avarlar İstanbul'u kuşatarak ele geçirmeye çalışmışlardır. O zamanki İstanbul'un stratejik açıdan büyük bir önemi vardı. Bu yüzden birçok devlet gözünü buraya dikmişti. İstanbul'u kuşatan ilk Türk devleti hangisidir? İstanbul'u kuşatan Türk devletleri ve isimleri nelerdir? İşte, merak edilenleri derledik.

Haberin Devamı

​​​​​​İstanbul uzun yıllar boyunca birçok medeniyetin başkenti olmuştur. Oldukça eski bir kent olması ve bulunduğu konum burayı değerli yapıyordu. Doğal olarak birçok devlet burayı almak için çaba harcamıştır. Türk Devletleri arasında Avarlar'ın İstanbul'u ciddi kuşatma girişimleri tarihe kazınmıştır.

  İstanbul'u Kuşatan İlk Türk Devleti Hangisidir? 

 İstanbul'u ilk kuşatan Türk Devleti Avarlar olarak bilinir. 619 yılında harekete geçen Avarlar İstanbul'u tek başına almak istemiştir. Planlı olarak hareket eden Avarlar İstanbul'u kuşatsa da alamamıştır. 626 yılında kuşatma için tekrar harekete geçen Avarlar yine başarısız olmuştur.

  629 yılında Sasaniler ile birlikte hareket eden Avarlar bir kez daha İstanbul'u almaya çalışmıştır. Ancak bu kuşatmadan olumlu bir sonuç çıkmamıştır. Ayrıca bu kuşatma Avarlar için bir zayıflama süreci olarak da bilinir. Devlet günden güne zayıflamış ve güçsüz düşmüştür.

Haberin Devamı

  İstanbul'u Kuşatan Türk Devletleri ve İsimleri 

 İstanbul'u sadece Avarlar kuşatmamıştır. Çünkü bu şehir yüzyıllardır ilgi gören bir yer olmayı başarmıştır. Buda birçok devleti İstanbul'u kuşatmaya itmiştir. Tabi şehir savunma olarak büyük bir direniş göstermiştir. Bundan dolayı burayı almak oldukça zordu. 

 İstanbul'u kuşatan Türk Devletleri şöyledir;

  - Bulgarlar,

 - Macarlar,

 - Osmanlı Devleti. 

 Tarihte birçok kez kuşatılan İstanbul'u 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet almıştır. O dönemde adı Konstantinopolis olan İstanbul, Bizans İmparatorluğu'nun elindeydi. Kuşatma için büyük bir hazırlık yapan 2. Mehmed, 29 Mayıs 1453 yılında İstanbul'u almıştır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!